Fudbal

Direktno.rs

14. 09. 2024. 21:59 0

Lepa uvertira pred Benfiku: Zvezda pobedila Napredak

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Napredak iz Kruševca rezultatom 2:0 u okviru osmog kola Superlige Srbije. Golove za Zvezdu postigli su Duarte iz penala i Ivanić. Kruševljani su od 83. minuta igrali sa igračem manje, jer je sudija pokazao direktan crveni karton Urošu Ignjatoviću.

U odnosu na prethodne utakmice, Zvezda je večeras nastupila u znatno izmenjenom sastavu, sa tri najnovija pojačanja, od kojih su dva (Krunić i Silas) bili starteri, a treći (Radonjić) je ušao sa klupe u drugom poluvremenu. Takođe, na gol se vratio Omri Glazer koji se oporavio od povrede u ovo mu je bio prvi nastup u tekućoj sezoni.

Zvezda je od starta utakmice nametnula svoj ritam igre, a novajlija Silas je bio zapažen i samo je gol nedostajao da kruniše svoje večerašnje izdanje.

Mogao je to da učini već u desetom minutu, kada je posle akcije Ivanića sa leve strane, Silasov udarac zaustavio golman Balević.

Gosti su pripretili dva minuta kasnije preko Petkovića, kada je Glazer pravovremeno reagovao, a zatim je Zvezda nastavila sa napadima i šutevima ka golu i to joj se isplatilo posle 28 minuta igre.

Tada je posle pokušaja Silasa lopta pogodila u ruku igrača Napretka i sudija Pavle Ilić je pokazao na belu tačku. Siguran realizator jedanaesterca bio je Bruno Duarte za vođstvo crveno-belih od 1:0.

Kruševljanima zatim nije priznat gol Stojiljkovića zbog ofsajda, a pred kraj poluvremena je šut Olajinke zaustavio golman gostiju.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Zvezda je duplirala svoju prednost golom Mirka Ivanića posle kornera sa desne strane i sa ivice peterca savladao golmana Balevića.

Sedam minuta kasnije, nova velika prilika za Silasa koji je obišao golmana, ali je želeo da uposli Duartea i - pogrešio!

U 58. minutu je Silas pokušao i iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara, ali je lopta završila pored stative. On je pet minuta kasnije zamenjen, a priliku je dobio Nemanja Radonjić.

Napredak je mogao da vrati rezultatsku neizvesnost u 67. minutu kada je Karaklajićev šut zaustavio Glazer, ali u finišu meča su gosti iz Kruševca ostali sa igračem manje na terenu. Tada je Ignjatović oštro startovao na Seola i sudija Ilić je posle pregledanog VAR snimka pokazo direktan crveni karton fudbaleru Napretka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati