Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Telegraf.rs ]

11. 09. 2024. 08:06 1

Najsramotniji gol u istoriji fudbala? (VIDEO)

Igrao se 39. minut meča između Čilea i Bolivije, gosti su imali gol prednost u, kasnije će se ispostaviti, istorijskom meču, kada je Eduardo Vargas odlučio da "zakopa" fer-plej.

Naime, fudbaler domaćeg tima je iskoristio situaciju koja mu se pružila i izjednačio je rezultat na 1:1, iako je bilo vidljivo da je golman Bolivije Karlos Lampe doživeo povredu.

Spremao se Lampe da izvede loptu van svog kaznenog prostora, te je u jednom trenutku samo pao na zemlju. Podigao je ruku i poručio da je povređen, ali Vargasu to nije smetalo da mu uzme loptu i zatrese mrežu.

Situacija je bila i te kako kontroverzan, daleko od regularne, dok je taj svoj gol istovremeno krunisao upečatljivom proslavom koja je razljutila Bolivijce. Nema sumnje da su mu zamerili što je ignorisao fer-plej.

Na terenu je nedugo zatim nastao haos, malo je falilo da sve eskalira u fizički sukob, a koliko je povreda Lampea ozbiljna govori i podatak da mu je pukla Ahilova tetiva.

Inače, gosti su na kraju slavili rezultatom 2:1 i ostvarili su prvu pobedu u gostima, u kvalifikacijama za SP, još od 1993. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Frizbi na žaru

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati