Fudbal

Direktno.rs

05. 09. 2024. 23:26 2

Piksi: Da izbacim Birmančevića iz tima? NISAM LUD

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi obratio se javnosti nakon remija sa Španijom.

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno sa evropskim šampionom Španijom - 0:0, na startu Lige nacija u Beogradu.

Nakon utakmice selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi za Arenu Sport je rekao:

- Teška utakmica, jurnjava po terenu sa Španijom je ravna samoubistvu. Pametni smo da znamo neke stvari i radili smo po dogovoru i kako smo radili na treningu, čekali smo svoju šansu i znali smo da će doći. Oni su najbolja ekipa u Evropi i kontrola lopte nije problem za njih i vi morate da budete disciplinovani u ideji kako da se branite i morate da budete požrtvovani, da date sve od sebe i da se ne bojite. Oni su uvek dominantni po posedu lopte, ali dobro. Mislim da su momci bili dobri... - poručio je selektor.

O promašaju Luke Jovića...

- Nisam mogao sa klupe da primetim da li je bio ofsajd i kada sam se okrenuo prema četvrtom sudiji, rekao mi je da nije ofsajd. To je zicer, penal bez golmana, a fudbal je igra grešaka. Biće bolje drugi put. Bitno da je ušao u šansu i Živković je sa desne strane ušao i odigrao mu majstorski i to je kao u šahu kada matirate protivnika, to je bilo, ali dobro - kaže Dragan Stojković Piksi.

Na pitanje novinara Arene kako sada izbaciti Veljka Birmančevića iz tima, odgovorio je:

- Što bih ga izbacivao? Nisam lud. Nebitno je da li igrate dobro ili ne, već morate da date sve od sebe kada igrate za svoju zemlju, tako se pokazuje patriotizam i tako se ceni i voli himna koja se sluša. Srce mi je puno, ne zbog rezultata, već momci koji su želeli toliko i to je satisfakcija za trenera ma kakav rezultat bio. Pristup da sve mogu da rade... Hvala ljudima koji su bili večeras na stadionu jer su možda dočekali utakmicu sa strepnjom i mislim da su momci dali sve što se traži od njih i što sam očekivao. Pre meča sam rekao da hoću hrabru Srbiju bez obzira na ime protivnika - kaže selektor Srbije Dragan Stojković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati