Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

27. 08. 2024. 08:34 23

Zvezdi 2019. bile male i tri Marakane, a sad pred Bode...

Imaće Crvena zvezda dobru podršku protiv Bode Glimta, ali interesovanje za utakmicu nije takvo da je rasprodat stadion. Preduzimali su zbog toga u klubu prethodnih dana poteze da se eventualna prazna mesta popune.

Prema saznanjima Sport kluba, nekoliko škola fudbala iz raznih krajeva Srbije dobilo je pozive Crvene zvezde da organizuju zainteresovanu decu i roditelje za besplatno prisustvo meču plej-ofa za Ligu šampiona.

Tokom ponedeljka trajala je prijava, formirani su spiskovi, a trošak zainteresovane dece, trenera i roditelja za dolazak nije uključivao i ulaznicu, nego samo transport do Beograda.

I lepo je i plemenito da deca prisustvuju velikoj utakmici, niko ne spori da je to dobra ideja u aktuelnim okolnostima, ali za upravu Crvene zvezde je poražavajuće da za meč ovakve važnosti ne može da rasproda stadion nekoliko dana ranije i u velikoj meri oslikava stanje oko kluba.

Kad je Crvena zvezda 2019. godine u plej-ofu za Ligu šampiona u revanšu čekala Jang bojs, mogla je da proda kapacitet tri Marakane i mnogi su ostali bez mesta na stadionu. Sada nema ni redova, ni takve euforije.

Nije do zvučnosti imena protivnika, niti do godišnjih odmora, baza zvezdaša kod kojih se ne postavlja pitanje hoće li na stadion u utakmicama ovakvog karaktera je u padu poslednjih godina. To je problem sa kojim se uprava sreće, uz činjenicu da je krivica za to u određenoj meri i na njenoj adresi zbog sastava ekipe, atraktivnosti igre i rezultata na evropskoj sceni.

Ima i do zasićenosti publike. Zvezdaši više nisu "gladni" Evrope kao nekada, jesen u UEFA okvirima postalo je standard. To više nije klub koji pati, nego dominira u Srbiji, a stvarnost pokazuje da je zvezdaška publika najveću mobilizaciju pokazivala kad je teško.

I ovo je na svoj način težak trenutak, pogotovo za upravu koja je pravila tim za plasman u Ligu šampiona i ima probleme na tom putu, ali veliki broj zvezdaša se ne identifikuje sa tom mukom i posmatra aktuelni trenutak kao koliko-toliko komfornu zonu.

Otuda i stadion za plej-of nije ekspresno rasprodat, a na društvenim mrežama "iskaču" sponzorisane poruke da se utakmica igra u sredu od 21.00 i da uz svega nekoliko klikova možete da kupite ulaznicu.

Kampanja pozivanja na stadion traje već dugo, vrši se i pred manje utakmice. Nije, međutim, to dovoljno da bi se neko ubedio da dođe na stadion. Potrebno je mnogo više dela, a zvezdaška klima pred jako bitan meč sa Bode Glimtom jasan je pokazatelj stanja dok traje potpuna dominacija kluba u domaćim okvirima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Sitna nezgodacija

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati