Fudbal

Direktno.rs

10. 08. 2024. 21:59 1

Pazarci naljutili Zvezdu: Primili četiri komada

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su novu pobedu u Superligi Srbije, pošto su u četvrtom kolu kod kuće savladali Novi Pazar sa 4:1. Delovao je da bi crveno-beli mogli da imaju problema, pošto je gost došao do izjednačenja, ali su izabranici Vladana Milojevića u drugom poluvremenu bili furiozni, pa su na kraju upisali ubedljiv trijumf.

Bilo je ovo veče Zvezdinih novajlija na "Marakani". Sva četiri gola za šampiona Srbije postigli su igrači koji su na "Marakanu" došli ovog leta. Svoje prvence u crveno-belom dresu imali su Jung Vu Seol i Puma Rodrigez, a u strelce su se ponovo upisali Bruno Duarte i Timi Maks Elšnik. Jedini pogodak za goste delo je Edžikea Opare.

Bolje je utakmicu započela Zvezda. Domaćin je mogao da povede već u trećem minutu kada je u šansi bio brazilski napadač Duarte, a Pajović odbranio njegov udarac, ali crveno-beli nisu dugo čekali na vođstvo.

Igrao se deveti minut kada je novajlija iz Južne Koreje Jung Vu Seol sjajno šutira sa dvadesetak metara i pogodio mrežu Pazaraca, tako došao do "prvenca" u novom klubu. Pre toga su Pazarci tražili faul nad Antvijem, ali je sudija Nikola Radaković ostao nem na njihove zahteve.

Nakon toga usledio je period nešto bolje igre gostiju, koja nije rezultirala prilikom. Na nju smo čekali do 19. minuta i udarca Hvanga, koji je uz manje poteškoća zaustavio Pajović.

Mogao je tim trenera Vladana Milojevića da udvostruči prednost na isteku pola časa igre. Prvo je šansu iz neposredne blizine imao Rus Prucev, a onda nakon kornera Ivanić, ali se rezultat nije promenio.

U finišu prvog dela kapiten Novog Pazara Adem Ljajić imao je dva dobra pokušaja van šesnaesterca, ali nije uspeo da donese izjednačenje gostima.

Već na startu drugog poluvremena menjao je Vladan Milojević i na teren umesto Pruceva, Stojića i Lekovića poslao Pumu Rodrigeza i Ognjena Mimovića i Nasera Đigu.

Prvu šansu u nastavku imala je Zvezda preko krilnog napadača iz Angole Milsona. Šutirao je snažno van šesnaesterca i bio neprecizan.

Posle pet minuta u drugom poluvremenu Novi Pazar je izjednačio. Dvojica Afrikanaca Antvi i Opara kreirali su sjajan napad gostiju po desnoj strani, a napadač iz Nigerije Edžike Opara zatresao Zvezdinu mrežu, posle asistencije petom Antvija.

Zaigrala je Zvezda momentalno ofanzivnije i agresivnije sa željom da vrati prednost. Probao je Hvang u 57. minutu, ali je njegov udarac izblokiran.

Samo tri minuta kasnije Zvezda je ponovo povela. Rezervista Puma Rodrigez sjajno je centrirao, a Bruno Duarte glavom smestio loptu u mrežu rivala. To je bio četvrti gol Brazilca u dresu crveno-belih. On je postigao pogodak za novi klub na svakoj utakmici do sada.

Po prvi put u ovoj sezoni šansu je dobio Piter Olajinka i bio blizu pogotka u 67. minutu. Šutirao je Nigerijac, a lopta posle njegovog snažnog udarca završila preko gola.

Odličan udarac sa velike udaljenosti u 78. minutu uputio je Ivanić, ali posla za golmana Novog Pazara Pajovića nije bilo.

Da može bolje odmah je u narednom napadu pokazao Timi Maks Elšnik, koji je fenomenalnim udarcem doneo Zvezdi vođstvo od 3:1 i praktično rešio pitanje pobednika.

Do kraja meča u strelce se upisao još jedan novajlija Puma Rodrigez. Panamac je postigao debitantski pogodak u Zvezdinom dresu na asistenciju Pitera Olajinke.

CRVENA ZVEZDA - NOVI PAZAR 4:1 (1:0)

Stadion: "Rajko Mitić". Strelci: Jung Vu u 9, Duarte u 60, Elšnik u 80. i Puma u 86. minutu za Crvenu zvezdu, a Opara u 51. za Novi Pazar. Sudija: Nikola Radaković. Žuti kartoni: Mimović (Crvena zvezda), Bačkulja, Adešina, Islamović (Novi Pazar).

CRVENA ZVEZDA: M. Ilić - Leković (od 46. Puma), Spajić, Jung Vu - Stojić (od 46. Điga), Elšnik - Prucev (od 46. Mimović), Hvang, Ivanić, Milson (od 65. Olajinka) - Duarte.

NOVI PAZAR: Pajović - Bojat (od 75. Lakićević), Bjeličić, Bačkulja, Miletić - Islamović (od 64. Mesarović), Adešina (od 56. Alić), Mršić, Antvi (od 75. Živojinović) - Opara (od 64. Zličić), Ljajić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati