Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

22. 07. 2024. 07:08 0

Rakitić u Splitu dočekan kao KRALJ (VIDEO)

Drhtali su Hajdukovi navijači od euforije čekajući prethodnih godina da se vrati Ivan Perišić, a u stanje potpune ekstaze ih je ovih dana bacio dolazak njegovog imenjaka Rakitića. Teško je odmeriti ko je veći igrač od njih dvojice.

Rakitić je raskinuo bogati ugovor u saudijskom Al Šababu godinu pre isteka i prihvatio poziv sa "Poljuda" da ostvari dečački san. U nedelju je u poslepodnevnim časovima doputovao u Split i potpisao jednogodišnji ugovor uz opciju da se saradnja produži na još jednu sezonu.

Predstavljen je pred nešto više od hiljadu egzaltiranih Hajdukovih navijača koji su bakljadom i pesmom napravili spektakularan ambijent ispred "Poljuda".

- Imao sam tu želju da zaigram u Hrvatskoj i nema lepšeg osećaja nego igrati u svojoj državi. Nije bitno u koliko sati i kakva je trava, ali fantastično je igrati u HNL za Hajduk. Tu sam da pomognem Hajduku i sve reakcije ću primiti primiti sa maksimalnim poštovanjem - rekao je Rakitić na predstavljanju.

Kolika je euforija zavladala u Splitu najbolje govore scene ispred "Poljuda". A granicu je najviše prešao sportski direktor Nikola Kalinić koji je nazvao Hajduk "najvećim klubom u Rakitićevoj karijeri".

- Uvod je nepotreban. Ovo je jedan od najvećih transfera u istoriji Hajduka i Hrvatske. Igrao je u velikim klubovima, osvajao trofeje, a ovo mu je najveći klub u karijeri. U to će se ubrzo i sam uveriti. Nema mladih i starih igrača. Ili može ili ne može. Ima mladih koji ne mogu ništa, a ima i onih od 36 godina koji mogu puno. Ko brani mladim igračima da se nametnu? U Hajduku je teško igrati - rekao je Kalinić.

Inače, Rakitić nikada nije igrao u hrvatskom klupskom fudbalu. Rođen je u Švajcarskoj i karijeru je gradio u Bazelu, Šalkeu, Sevilji i Barseloni sa kojom je bio prvak Evrope i standardan član legendarne generacije koja je osvojila tripletu. Objasnio je Rakitić i zašto se odlučio na dolazak u Hajduk.

- Kad me je venčani kum nazvao i zaplakao od emocija, tu je sve rečeno. To je čista odluka srca, emocija, ljubav… Predsednik, direktor i kompanija Tomi su pokazali da me žele ovde. Kad je iskočila mogućnost da dođem u Hrvatsku, u igri je bio samo Hajduk. Žena je Špankinja, ali je upoznala ljude, zavolela ih... To je na kraju najbitnije. Videti srećne ženu, decu, kuma.

Rakitić će u Hajduku zarađivati 600.000 evra godišnje plus bonuse, a taj fiksni deo plate će plaćati lanac supermarketa Tomi koji je godinama jedan od najvećih sponzora Hajduka.

Rakitić je odgovorio i koliko poznaje HNL i saigrače.

- Pratio jesam, ali ne mogu reći da znam sve detalje. Takav sam tip da ću nekoliko dana gledati, analizirati i upoznavati se sa protivnicima. Neće biti problema, a naše ljude znam. Ostalo ću nadoknaditi i biti spreman.

Hoće li Hajduk biti prvak?

- Svi imamo istu želju: da pobedimo na svakoj utakmici. Tek sam sleteo, jedva čekam da upoznam trenera i saigrače. Svi mi imamo taj gen u sebi da jednostavno stalno želiš da pobeđuješ, pa čak i decu kad igramo Uno karte. Idem iz utakmice u utakmicu i ne razmišljam šta će biti za šest, sedam ili devet meseci.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati