Fudbal

Direktno.rs

19. 07. 2024. 22:57 1

Saldanja u 93. minutu doneo pobedu Partizanu!

Fudbaleri Partizana su teškom mukom došli do pobede na startu nove sezone u Superligi Srbije, pošto su golom Mateusa Saldanje u trećem minutu sudijske nadoknade savladali Napredak - 1:0.

Crno-beli su na taj način i napravili odličnu uvertiru pred meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv kijevskog Dinama, koji je na programu u utorak u Lublinu.

Početak utakmice obećavao je mnogo bolju i sadržajniju predstavu, jer smo već u prvih pet minuta videli tri dobre prilike.

Počelo je odličnim udarcem Šćekića koji je pogodio prečku, uzvratio je Bubanj čiji je udarac glavom zaustavio golman crno-belih Aleksandar Jovanović. Novu priliku za Partizan imao je Kalulu u petom minutu, ali je njegov šut zaustavio golman Napretka Savić.

Crno-beli su imali inicijativu, ali nije bilo prave ideje u njihovoj igri, pa je usledio mirniji period igre. Šćekić je još jednu priliku imao u 41. minutu, kada ga je Saldanja uposlio, ali nije to bilo idealno dodavanje, pa Šćekić nije uspeo da zahvati loptu kako je želeo na oko pet metara od gola i Savić je još jednom dobro intervenisao.

Prvu, i to odličnu priliku za Napredak u drugom poluvremenu je kreirao Nebojša Bastajić koji je sa leve strane ušao u kazneni prostor i sa oko 14-15 metara gađao gornji levi ugao, ali je golman Jovanović izvanredno intervenisao.

Samo sedam minuta kasnije nova šansa za Bastajića kome je ostavljeno previše prostora na oko 12 metara od gola, ali je iskusni fudbaler ovoga puta šutirao zamalo pored gola.

Izmene koje je vršio trener Partizana Aleksandar Stanojević nisu donosile željeni efekat, imao je Antić priliku iz slobodnog udarca sa oko 18 metara, ali je šutirao preko gola.

Nova nada za Partizan da bi ipak mogao do celog plena pojavila se u 69. minutu, kada je Tošeski dobio direktan crveni karton. On je preoštro startovao na mladog Đurđevića koji je srećom ostao nepovređen.

Međutim, ni sa igračem više Partizan nije delovao mnogo opasnije. Zahid je imao jedan obećavajući udarac sa desetak metara preko gola, u nadoknadi vremena i Saldanja čiju loptu nije imao ko da u petercu sprovede u mrežu...

I kada se činilo da će Napredak osvojiti bod, usledila je nova prilika za crno-bele i gol za pobedu! Igrao se treći minut nadoknade vremena kada je mladi Stjepanović izvanredno pronašao Natha u kaznenom prostoru, Izraelac je zatim prosledio loptu na ivicu peterca za Ssaldanju koji pogađa mrežu za konačnih 1:0 u korist Partizana!

NAPREDAK - PARTIZAN 0:1 (0:0)

Stadion: FK Partizan. Strelac: Saldanja u 90+3. minutu. Sudija: Novak Simović. Žuti kartoni: Vukajlović (Napredak), Saldanja (Partizan). Crveni karton: Tošeski (Napredak) u 69. minutu.

NAPREDAK: Savić - Čubra, Bukorac, Marinković, Vukajlović - Krstić (od 89. Ostojić), Tošeski - Stoiljković (od 71. Ignjatović), Karaklajić, Bastajić (od 77. Šarić) - Bubanj.

PARTIZAN: Jovanović - Đurđević, Marković, Mujakić, Antić - Šćekić (od 46. Zahid), Arijaga (od 71. Natho) - Kalulu (od 60. Severina), Trifunović (od 71. Stjepanović), Goh (od 46. Nikolić) - Saldanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati