Fudbal

[ Izvor: Sport Klub ]

03. 07. 2024. 14:15 15

Džajić jedini siguran u FSS?!

Baražna vatra "svezanog kamenja", tabloida i kvazianalitičara, ne prestaje. Ostaje li selektor, ko će biti novi ljudi na najvišim funkcijama, da li je generalni sekretar zaista podneo ostavku - ključna pitanja koja se skoro svakog sata postavljaju.

Zvaničnih odgovora nema, iako se pažljivim čitaocima dešavanja na Terazijama 35 i Andrićevom vencu, mogu nazreti. Za sada, ipak, bez finalne i egzaktne prognoze kakav će julski fudbalski scenario i da se dogodi!

U ovom trenutku, skoro je izvesno, Dragan Džajić jedini je siguran na Terazijama 35. Predsednik ima podršku relevantnih faktora odlučivanja i neće mrdati iz kancelarije.

Zvaničnim odlaskom Branislava Nedimovića, Džajić se legitimisao i kao jedini operativno i statusno moćan čovek za vođenje srpske kuće fudbala. A, da tu dileme nema jasno se vidi i u očekivanju sada već famozne predsezonske sednice Izvršnog odbora FSS.

Samo predsednik može da je sazove i tek kad Džajić zvanično reši - biće i održana.

Iako se činilo da bi zasedanje, u takozvanoj elektronskoj formi, moglo da bude održano do kraja nedelje, u ovom trenutku, nema najava da će tako i biti… Čak "visi" ideja i o sazivanju sednice operativnog tela, Odbora za hitna pitanja, koji bi trebalo da raspravlja o ključnim temama - propozicijama takmičenja, listama sudija i Veću za rešavanje sporova!

Sa Andrićevog venca, stižu signali što je i predsednik Aleksandar Vučić zvanično najavio, da se ovih dana očekuje rasplet situacije oko selektora. I do tada - sve može da čeka. Rokovi su odavno probijeni, političari ne mare na njih, sednice "fudbalske vlade" nema ni na vidiku… Fudbal, naravno, nije na listi državnih prioriteta! Barem u ovom trenutku.

Fudbalski savez nalazi se u stanju opšteg haosa. Obezglavljen, razoren po svim vertikalama i horizontalama, preživljava najteže dane u modernoj istoriji. I nema naznaka, niti nade, u skoriji oporavak. Srpski fudbal nalazi se na pragu mračnog doba…

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Roki

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati