Fudbal

M. Z.

02. 07. 2024. 19:54 0

Gakpo i Malen srušili Rumune - Holandija u četvrfinalu!

Fudbaleri Holandije plasirali su se u četvrfinale Evropskog prvenstva, pošto su u osmini finala sa 3:0 savladali Rumuniju, te će se za prolazak među četiri najbolje selekcije na Starom kontinentu boriti sa pobednikom meča Austrija - Turska.

"Lale" su mesto u četvrtfinalu Evropskog prvenstva overili najviše zahvaljujući sjajnom Kodiju Gakpu, koji je u prvom poluvremenu postigao sjajan gol, a onda je u drugom delu meča i asistirao, ali i Malenu, koji je postigao dva gola.

Rumuni su nešto bolje ušli u meč, bili su agilniji u uvodnim minutima, pa su i prvi ušli u dobru šansu, kada je u 14. minutu Denis Man tukao sa distance, no nije bio dovoljno precizan i lopta je prohujala preko gola.

Tu terensku inicijativu Rumunije prekinuo je Kodi Gakpo, koji je u 20. minutu postigao sjajan gol. Dobio je ofanzivac Liverpula loptu na levoj strani, namestio se i poslao je projektil u mrežu Rumunije, koji je morao bolje da interveniše, budući da je Gakpo sa leve strane pogodio bliži ugao gola.

Kao da je taj gol pokrenuo izabranike Ronalda Kumana, koji su do kraja poluvremena komotno mogli da dupliraju prednost, ali je najpre neprecizan bio De Vraj, a onda i Simons, pa je Holandija na poluvreme otišla sa minimalnom prednošću - 1:0.

Holandija je i u nastavku bila bolji protivnik, pa je tako u 54. minutu u šansi bio Depaj, čiji je udarac izblokiran, potom je četiri minuta kasnije blizu gola bio i Van Dajk, no nije imao sreće štoper Liverpula, pa je pogodio stativu. A u prilici je bio i Gakpo u 62. minutu, ali je Florijan Nica odbranio šut koji je išao u levu stranu gola.

U 63. minutu je Gakpo ipak uspeo da pogodi gol, međutim nije slavlje dugo trajalo. Jer, VAR mu je poništio gol zbog ofsajda u kom se našao.

Nica je i posle toga bio na mukama, budući da su pretili Depaj, Van de Ven i Gakpo, ali se rezultat nije menjao. Sve do 83. minuta. Tada je Gakpo izveo minijaturu, lopta je bila na korak do toga da izađe u gol-aut, ali to nije bio slučaj - Dragušin je loše zagradio loptu, do nje je došao Gakpo i dodao ju je do Malena, koji je iz nepsoredne blizine pogodio za 2:0.

I tu nije bio kraj agoniji Rumuna, pošto su u trećem minutu sudijske nadoknade primili još jedan gol. Izveli su tada kontru fudbaleri Holandije, vukao je Malen gotovo sa centra i onda rutinski završio akciju za konačnu pobedu (3:0) i plasman u četvrtfinale Eura.

RUMUNIJA - HOLANDIJA 0:3 (0:1)

Stadion: "Alijanc Arena" u Minhenu. Gledalaca: 65.012. Strelci: Gakpo u 20. i Malen u 83. i 90+3. minutu. Sudija: Feliks Cvajer (Nemačka). Žuti kartoni: M. Marin, Stančiju (Rumunija), Damfriz, Malen (Holandija).

RUMUNIJA: Nica - Raciju, Dragušin, Burka, Mogoš (od 38. Rakovican) - M. Marin (od 72. Kikaldau) - Man, Stančiju (od 88. Olaru), R. Marin, Hadži (od 72. Alibek) - Draguš (od 72. Mihaila).

HOLANDIJA: Verbrugen - Damfriz, De Vraj, Van Dajk, Ake (od 69. Van de Ven) - Shauten (od 69. Verman), Simons, Rajnders - Bergvajn (od 46. Malen), Depaj (od 90+2. Blind), Gakpo (od 84. Veghorst).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Da ne pokvasi šapice

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati