Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

29. 06. 2024. 21:17 3

Selektor Italije: Nije ovo bilo toliko skandalozno

Selektor Italije Lućano Spaleti ne očajava posle eliminacije sa Evropskog šampionata, već kaže da je to - deo procesa.

"Azuri" su bili neprepoznatljivo loši i izgubili su od Švajcarske sa 2:0 u meču osmine finala.

- Odgovoran sam za ono što se dogodilo, ja sam birao tim. Ovo je deo procesa u kojem upoznajem igrače. Nisam zadovoljan igrom koju smo prikazali večeras, nisam zadovoljan ni igrom protiv Španije, a jednim delom sam zadovoljan sa preostale dve utakmice. Odmorio sam ih i promenio time, a u prethodnoj utakmici sam krivio sebe jer nisam dovoljno menjao, jer smo morali da održimo visok intenzitet - kaže Spaleti i dodaje:

- Kažem, sve je to deo procesa. Svi drugi treneri imali su barem 20 utakmica pre ovog EP, ja sam imao samo 10, i to uvek pod pritiskom - moraš da pobediš, moraš da pobediš. Verovatno moram malo bolje da upoznam svoj tim kako bih bolje postavio stvari. Takođe, imali smo i brojne povređene igrače na koje bih inače računao. Isprobali smo različite stvari, ali utiska sam da moram da menjam. Nije ovo toliko skandalozan rezultat kao što će ljudi predstaviti. Prošli smo u teškoj grupi, ali nismo imali karakter.

Spaleti ima ugovor do 2026. godine.

- U smislu intenziteta smo bili ispod nivoa i Švajcarska je zasluženo pobedila. Budućnost našeg tima sada se svodi na teške izbore, a moramo da budemo bolji fizički. Imamo kvalitet, ali kada se gubi intenzitet tokom meča, prirodno je da se misli o promenama i da se pozovu fizički bolje spremni igrači - zaključuje selektor Italije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Ritam mašina

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati