Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

27. 06. 2024. 08:26 10

Zona sumraka: Ko će da plati Piksijevih milion evra?

Srpska fudbalska reprezentacija ekspresno i zasluženo vratila se u Beograd. Bez šanse da se domogne društva 16 najboljih ekipa Starog kontinenta, kilometrima udaljena od velike fudbalske scene.

Centralno pitanje narednih dana obitavaće u sferi očekivanog raskida ugovora sa Draganom Stojkovićem.

Selektor je završio misiju i skoro izvesno - uskoro može da očekuje i otkaz.

Prema načelnom planu, nezahvalan zadatak da Piksija ubedi u sporazumni raskid ugovora pripao je Branislavu Nedimoviću. Potpredsedniku Fudbalskog saveza Srbije i najglasnijem protivniku produžetka saradnje sa Stojkovićem, piše Sport klub.

Ima li originalnije ideje u danima fudbalske patnje?

Iako samovoljno i poslednjih meseci izopšten iz fudbalskih zbivanja, Nedimovića očekuje službeno naređenje da se posveti što bezbolnijem otkazu selektoru. Potpredsednik svojom odlukom nije ni bio prisutan na poslednjoj sednici Izvršnog odbora FSS, čije članstvo je dalo jednoglasnu podršku Stojkoviću da vodi reprezentaciju u naredne dve godine.

Nije davno bilo, 27. maj.

Nedimović je imao drugačiji plan - da sferu odlučivanja smesti u Odbor za hitna pitanja, u kojem je kontrolisao većinu prostom matematikom 3:2. Tada svesno miniran, paradoksalno, nepun mesec dana kasnije preuzeće misiju vatrogasca i spašavanja kase saveza.

Potencijalno, nikad uzaludnije potrošenih milion evra!

Ako potpredsednik ne uspe, a Stojković ostaje tvrdokoran u stavu da je dobro radio i napravio iskorak na neslavno završenom takmičenju, ostaje i otvoreno pitanje - ko će platiti Piksiju milionče.

Članovi aktuelnog rukovodstva, (ne)uticajne fudbalske vlade, pred kojima je zadatak da u mesec dana donose dijametralno suprotne i isključujuće odluke, Fudbalski savez Srbije, ili jednostavno, poreski obveznici.

Po logici, odgovornost bi trebalo da ponesu i ljudi po čijem nalogu je IO FSS aklamacijom produžio ugovor selektoru Stojkoviću do 2026. godine. A, oni nisu ni tako daleko od beogradskih Terazija 35...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Mačka programira

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati