Fudbal

Direktno.rs

27. 06. 2024. 07:19 9

Jovan Šurbatović najavio ostavku

Jovan Šurbatović neće više biti generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, čime je potvrđena informacija o velikim promenama posle kraha na Prvenstvu Evrope u Nemačkoj.

Šurbatović je odlazak potvrdio u razgovoru sa novinarima na aerodromu, posle sletanja iz Minhena.

- Odavno sam najavio povlačenje i prelazak na drugu funkciju. Što se tiče moje ostavke, još pre Evropskog prvenstva sam je najavio, iz drugih razloga. Imamo mnoga važnija pitanja o kojima bi stručna javnost trebalo da razgovara. To su kuda ide srpski fudbal, ko će zameniti ove igrače koji su igrali sada. Slede nam ozbiljne utakmice u Ligi nacija već od septembra, a onda od marta kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Ja sam kao neko ko je dugo u fudbalu ozbiljno zabrinut za budućnost - rekao je Šurbatović.

Jasno je da je Šurbatović ostao bez posla i zbog "afere hrvatski avion", a koliko je to naljutilo političare u Srbiji govori izjava Ane Brnabić.

- Nismo poleteli hrvatskim avionom, već nemačkim avionom. Tim menadžer A tima obično angažuje -čarter letove za potrebe našeg najboljeg tima u situaciji kada nam nisu dostupni avioni "Er Srbije". On prikupi ponude u odnosu na ono što su zahtevi stručnog tima i izabere najbolju opciju - objasnio je Šurbatović.

Nastavio je da objašnjava novinarima, ali kako će da objasni političarima…

- Mi smo u avion ulazili kroz tunel, kad smo izašli avion je bio nemački, a izbrendiran našim bojama u unutrašnjosti. Kasnije smo u avionu saznali da je bio registrovan u Hrvatskoj. Te stvari se dešavaju, desile su se, da li je to bila neka politička provokacija, nameštaljka… Desilo se i svakako je skandal. Ne krivim ni menadžere jer to nisu znali. To nikako nije moglo da se vidi. Kad stvari u sistemu zakažu, ja kao generalni sekretar prihvatam odgovornost, nema nikakvih problema.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Ritam mašina

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati