Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

26. 06. 2024. 20:16 1

Partizan porazom započeo pripreme

Fudbaleri Partizana zabeležili su poraz na prvoj i jedinoj utakmici u okviru priprema u Sloveniji od ekipe Brava rezultatom 1:2. Crno-beli su bez velikog broja standardnih prvotimaca odigrali meč, međutim, jasno je da ima još mnogo posla kako bi Aleksandar Stanojević uigrao ekipu za start sezone.

„Parni valjak“ se zakotrljao bez Aleksandra Jovanovića, Svetozara Markovića, Nihada Mujakića, Bibarsa Natha, Gajasa Zahida, Sameda Baždara i Mateusa Saldanje koji danas nisu bili u protokolu, jer je trener Stanojević želeo da isproba igrače koji nisu imali toliko zapaženu ulogu prošle sezone. Priliku su dobili i mlađi igrači.

Posle samo 40 sekundi je Partizan primio gol. Arnol Aleš je iskoristio kiks Simića i postigao je gol već u prvom minutu. Partizan se oslobodio početnog pritiska, ali jasno je da je tim još uvek daleko od željene takmičarske forme, što i jeste normalno za ovaj deo sezone.

U prvom poluvremenu su akcije kretale iz odbrane, uglavnom preko Ovusua, dok se najviše koristila desna strana koju je napadao Kalulu, a baš preko brzonogog krila je došla šansa u 19. minutu koju Nikolić nije iskoristio. Bravo je u 21. minutu pogodio i prečku preko Tučića, Simić je loše procenio skok.

Novi (stari) napadač crno-belih, Đorđe Jovanović je izgledao dobro. Nekoliko puta je dobro sačuvao loptu, podelio pas i imao jedan dobar centaršut. Deluje da će biti dobro pojačanje za klub iz Humske.

Posle 27 minuta je bilo 2:0 za Bravo. Partizan nije stvarao konkretne šanse, Bravo je koristio kontre. Pečar je pretrčao 50 metara po desnoj strani terena, „zalomio“ Simića i ubacio u peterac gde su se Tučić i Filipović borili za poziciji, a desni bek Partizana je nesrećno ugurao loptu u svoju mrežu, mada bi gol svakako bio i Tučića.

Prvi konkretan udarac za Partizan imao je Goh tek u 33. minutu, odbranio je to Obranić. Minijaturu je napravio Partizan u 36. minutu. Ovusu je odličnom dugom loptom proigrao Antića koji je sa levog boka ubacio loptu u sredinu, a Đorđe Jovanović je sigurno realizovao šansu i postigao gol.

U drugom poluvremenu je trener crno-belih, Aleksandar Stanojević izveo drugu ekipu. Debitovao je konačno i Nikola Miličić.

Partizan je živnuo u drugom poluvremenu. Nije bilo prilika za Bravo, jednom je samo morao da interveniše Svetanović. Crno-beli su obilazili oko gola slovenačke ekipe, međutim, falilo je mirnoće pri završnom dodavanju. To ne čudi pošto su napad predvodili mladi Jovanović, Trifunović, Janković, Jevremović i kasnije Petković.

Crno-beli su imali dobru šansu u 75. minutu preko Jankovića, pogodio je stativu krilni napadač, a dva minuta kasnije je Trifunović nonšalantno izgubio loptu, jedan od igrača Brava je snažno šutirao, ali je Stevanović odlično odbranio. Kanute je u 82. minutu uhvatio volej sa 20 metara, dobro je branio golman Brava.

Kada se podvuče crta, crno-beli moraju još mnogo da rade. Stanojević je dao priliku mnogim igračima, jasno je da ovako neće izgledati ekipa koja će napadati Ligu šampiona i Super ligu, ali će i igrači koji su igrali danas imati ulogu i moraće da podignu nivo igre. Falilo je više komunikacije među linijama i to deluje da je danas bio najveći problem.

Partizan pripreme završava u Sloveniji, u petak se vraća za Beograd, u ponedeljak putuje u Rusiju, a onda će 3. jula u Moskvi igrati protiv Dinama iz Moskve, potom četiri dana kasnije protiv CSKA.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Pet frendli

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati