Fudbal

Direktno.rs

17. 06. 2024. 12:46 13

"Ne može se taktika lomiti na kapitenu": Jasna poruka Piksiju

Fudbaleri Srbije poraženi su u prvom kolu grupe C Evropskog prvenstva od Engleske (0:1), ali se posle meča ne priča o utakmici, već o neslaganju selektora Dragana Stojkovića Piksija i kapitena Dušana Tadića, koji je meč počeo sa klupe i ušao je u 60. minutu.

Selektor je pokušao da objasni da je Tadića zbog taktičkih razloga ostavio na klupi kako bi u drugom poluvremenu doneo svežinu. Međutim, tu odluku as Fenerbahčea nije najbolje prihvatio, pa je rekao da je "najbolji igrač u timu" i da je trebalo da igra od starta.

Nije se na tome zaustavilo, budući da je ta priča nastavljena i na konferenciji za medije, gde je Piksi bio iznenađen tim rečima Dušana Tadića.

Naravno, kako to obično biva, u javnosti se raspravlja o tome ko je u pravu, staje se na jednu ili drugu stranu, a stav je ovim povodom izneo i Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost".

- Kapiten tima uvek mora da bude u timu, zato što je kapiten. Ne može se taktika lomiti na kapitenu - naglasio je Poledica.

Bilo kako bilo, ovakvi disonantni tonovi nisu bili potrebni našoj selekciji, pogotovo što nas čekaju dva ključna meča za plasman u osminu finala - protiv Slovenije i Danske.

A naredni dani daće odgovor da li su Stojković i Tadić rešili nesporazume ili je sukob, ipak, i dalje tu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Neizbežan sudar

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati