Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

17. 06. 2024. 11:31 1

Stanojević okupio crno-bele, najavljena nova imena u upravi

U jeku Evropskog prvenstva, dan posle utakmice Srbije i Engleske, fudbaleri Partizana počinju pripreme za novu sezonu. Novi-stari trener Aleksandar Stanojević zakazao je prozivku igrača za 10 sati, a mesto okupljanja tradicionalno poznato mesto - Sportski centar Partizan Teleoptik.

Na početku priprema Stanojeviću su se na raspolagaje stavili:

Golmani - V. Jovanović, A. Jovanović, N. Stevanović, M. Krunić;

Odbrana - Antić, S. Marković, De Medina, B. Kovačević, N. Miličić, N. Simić, M. Živković, A. Filipović, A. Stojković, M. Roganović, M. Petrović;

Vezni red i krilni igrači - M. Stjepanović, F. Kanute, Ovusu, Šćekić, Ugrešić, D. Janković, Goh, A. Janković, N. Trifunović, M. Petković, Natho, Zahid, Severina, Kalulu, Jevremović, Mirčetić;

Napad - Nikolić, Baždar, Saldanja. D. Jovanović, Đ. Jovanović.

Stanojević je na početku obraćanja izložio plan priprema crno-belih:

- Plan je da 20. juna krenemo u Sloveniju. Imam dosta mladih igrača i želim da ih vidim. U poodmaklim smo pregovorima sa nekim igračima i očekujem ih uskoro. Želim da upoznam sve igrače. Neki klubovi žele naše mlade na pozajmicama, ali ja bih voleo da ih sve imam na pripremama. Prioritet u prelaznom periodu su štoper, levi bek i "osmica" - rekao je Stanojević.

Govorio je o mečevima

- Prezadovoljan sam rivalima na pripremama. Imaćemo pravu sliku, mislim da nisu dugo bili jači rivali. Videćemo još samo za generalku. Sutra imamo prvi sastanak taktičke prirode, pa ću im tada po prvi put prezentovati šta od njih očekujem, timski i individualno. U Partizanu nije dovoljno samo pobeđivati, već i način na koji se to radi. Želimo da igramo atraktivno. Svakako, radićemo i na tome da zategnemo odbranu, ali su nam za to potrebna i neka pojačanja. Lakše je napraviti odbranu nego napad, u napadu je potrebna sinhronizacija i to je teško za trenera.

Onda se obratio javnosti i Vazura

- Zahvaljujem se pre svega Duljaju i Nađu na svemu što su uradili za Partizan. Doneli smo odluku da dovedemo trenera za kog smatram da je najbolji u Srbiji, zato što Partizanu ne sme da se dešava da za mesec dana sa prvog mesta izgubi borbu za titulu. Najvažnije pojačanje nam je Stanojević u ovom prelaznom roku. Dobar deo ekipe ostaje na okupu, otišli su samo oni kojima je istekao ugovor. Dovešćemo četiri, pet igrača najmanje. Prelazni rok je živa stvar. Imamo već neke igrače sa kojima pregovaramo.

- Sa Saldanjom smo se dogovorili da bude fokusiran na Partizan dok traju evropske kvalifikacije i ne pregovaramo o njegovoj prodaji, iako stižu pozivi svaki dan. Ove nedelje će biti nekih novih ljudi u upravi kluba - istakao je Vazura.

Govorio je o dolasku Stanojevića

- Istovremeno je bilo teško i lako dovesti Stanojevića. On je veliki partizanovac, čovek koji oseća klub i rekao je da želi da bude tu tri godine i napravi nešto, a teško je bilo jer je klub u teškoj situaciji. Kad Stanojević vodi Partizan, svi znate kako to izgleda. Očekujem da budemo konkurentni. Nisam vidovit kao moj kolega iz Crvene zvezde, pa da vam kažem koliko ćemo prihodovati u letnjem prelaznom roku. U januaru smo lepo zaradili sa dva transfera, ali nismo vidoviti da sada najavljujemo.

Čekaju se i rivali za Evropu

- Izbor je sužen na dva protivnika u žrebu za Ligu šampiona, pa bih više voleo Dinamo Kijev. Videli ste koga je Fener doveo za trenera i imaju ogroman budzet. Dinamo bi nam bio lakši rival, pogotovo zbog dešavanja u Ukrajini, ali i svakako favorit u tom dvomeču.

Pričao je i o protestima Grobara

- Žao mi je što se dešava to. Na taj način navijači ništa neće postići. Organi kluba su legalno izabrani. Ne želim da komentarišem.

Aleksandar Stanojević je po povratku u Humsku dvosmisleno najavio završetak započetog posla u prošlom mandatu, pa hoće li crno-beli posle sedam sezona bez titule i pet godina bez Kupa uspeti da se vrate na stazu uspeha, odgovor ćemo početi da dobijamo od 20. jula, kada je zakazan početak Superlige Srbije.

Vicešampion Srbije od četvrtka 20. juna boraviće u Sloveniji, gde će odraditi prvu fazu karantinskih priprema. Glavni deo priprema za narednu sezonu biće u Rusiji, gde će crno-beli odigrati utakmice sa Dinamom, CSKA i Lokomotivom iz Moskve.

Podsetimo, Partizan je drugim mestom u prošlom šampionatu obezbedio učešće u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Žreb je u sredu i crno-beli će tada saznati hoće li im rival biti Fenerbahče ili Dinamo Kijev.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati