Fudbal

Milan Zarić

16. 06. 2024. 22:54 26

Koštao nas loš početak meča: Srbija pokazala zube i izgubila od Engleske

Fudbaleri Srbije su porazom počeli Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, pošto su u prvom kolu grupe c u Gelzenkirhenu poraženi od Engleske sa 1:0. Tri boda favorizovanom protivniku doneo je Džud Belingem u 13. minutu, kada je iskoristio smušen početak meča "orlova".

Englezi su kao veliki favoriti ušli u meč sa Srbijom, pa su od početka meča krenuli da dominiraju kroz posed lopte. "Orlovi" su se opredelili za odbranu svog gola, ali ih je uplašenost koštala već u 13. minutu, kada je primljen gol.

Pukla je odbrana po levoj strani naše odbrane, prošao je Saka, poslao loptu slabijom desnom nogom u kazneni prostor, gde je Belingem utrčao ispred Živkovića i glavom pogodio za, ispostaviće se kasnije, konačnih 1:0.

Izabranici Dragana Stojkovića su bili stidljivi i nakon primljenog gola, da bi se tek u poslednjih 15 minuta oslobodili i pokazali da mogu da igraju sa Englezima. A to se naročito videlo u drugom poluvremenu, u kom su u pojedinim trenucima sabili rivale na svoju polovinu.

Bilo je opasno u 59. minutu, kada je MItrović pao posle duela sa Tripijeom, ali sudija Orsato nije dosudio penal. Do kraja su ozbiljno na muke Pikforda bacili Vlahović i Birmančević, no golman Engleske je ostao nesavladan, pa je Gordi albion došao do početne pobede.

Sada Srbiju u četvrtak čeka duel sa Slovenijom (15 sati), te je to prilika za prve bodove. Napomenimo i to, u poslednjem kolu će "orlovi" igrati protiv Danske i ta dva meča daće odgovor na pitanje hoće li Srbija da izađe iz grupe ili se posle tri kola vraća kući.

Drugo poluvreme: Srbija - Engleska 0:1 (0:1)

KRAJ MEČA! Poraz Srbije od Engleske!

90. minut - Četiri minuta igre još na "Auf Šalke areni".

89. minut - Probao je sada i Sergej. Dobio je loptu od Mladenovića i sa distance šutirao, no nije bio precizan, pa je lopta otišla van okvira gola.

82. minut - Au, kakva prilika za Srbiju! Došla je lopta do Vlahovića posle skoka Jovića, tukao je sa distance napadač Juventusa, ali je Pikford uspeo da je izvuče iz gola.

77. minut - Na mukama je ponovo bila naša odbrana - posle centaršuta sa desne strane odlično je skočio Kejn, čiji je udarac do prečke odbio Predrag Rajković.

74. minut - Poslednja promena u redovima reprezentacije Srbije. Veljko Birmančević je ušao umesto Andrije Živkovića. Može li on da donese prevagu?

61. minut - Ponovo menja Piksi. Iz igre je izveo Mitrovića i Lukića, umesto njih su u igri Tadić i Jović.

59. minut - Sevnula je kontra Srbije, Mladenović je dobio loptu i pokušao da je po zemlji pošalje ka Mitroviću, koji je pao posle duela sa Tripijeom, posle čega su naši fudbaleri tražili penal, ali je Orsato samo odmahnuo rukom.

56. minut - Nije sada bilo nimalo naivno našim defanzivcima. Jer, snažno je šutirao Kejn i bacio je na muke Rajkovića, ali je naš golman u ovoj situaciji ostao nesavladan.

53. minut - Igraju naši momci odlično u ovom delu meča. Vlahović je sada dobio loptu, probao je oštro po zemlji, ali nikog tu nije bilo samo da čušne loptu u mrežu Pikforda.

51. minut - Znatno bolji početak drugog poluvremena fudbalera Srbije nego što je to bio slučaj u prvom. Agresivni su "orlovi", pa Englezi ne mogu da nametnu prepoznatljiv stil igre.

46. minut - Nastavljen je meč u Gelzenkirhenu. Selektor Dragan Stojković Piksi je odlučio da izvrši još jednu promenu, pa je umesto Gudelja na terenu Ivan Ilić.

Prvo poluvreme: Srbija - Engleska 0:1

KRAJ POLUVREMENA! Englezi su bili bolji i zasluženo vode golom Belingema, a "orlovi" će morati da nastave kao u finišu poluvremena, kada su se opustili i konačno proigrali.

45. minut - Igraće se još dva minuta u prvom poluvremenu.

42. minut - Očajne vesti za Srbiju. Kostić se povredio i za njega je meč završen! Umesto bočnog igrača Juventusa u igru je ušao Filip Mladenović.

38. minut - Prvi žuti karton na utakmici. Dobio ga je Gudelj zbog oštrog faula nad Belingemom.

34. minut - Prebacili su "orlovi" težište igre na polovinu protivnika, probali su preko bokova, no centaršutevi Živkovića i Kostića nisu naneli štetu Englezima.

30. minut - Moglo je sada da bude opasno. Aleksander-Arnold je iznudio faul u opasnoj zoni, ali su Englezi loše izveli slobodnjak, pa je lopta išla do "živog zida".

25. minut - Sada smo imali i sreće. Kajl Voker je kao na motoru prošao kraj naših defanzivaca, časkom je došao ispred Rajkovića i na našu sreću je šutirao pored gola.

23. minut - Mogli smo sada da zapretimo... Lepo je povukao Sergej, dodao je loptu do Vlahovića, čiji je udarac sa distance izblokiran. Ipak, čini se da je napadač Juventusa imao boljih rešenja.

22. minut - Loše su naši fudbaleri reagovali posle prekida. Pala nam je lopta u kazneni prostor, iznenadila je i Rajsa, te je završila pored gola.

20. minut - Prva šansa i prvi udarac Srbije na meču! Gudelj je otišao daleko, dodao je loptu do Mitrovića, čiji je udarac, pak, zamalo završio pored gola.

18. minut - Pokušavaju "orlovi" da nametnu malo viši pritisak, sada ih je više na polovini Engleske, ali su i dalje veoma daleko od gola Pikforda.

13. minut - GOOOOL! VODI ENGLESKA - 0:1! Prvi put je pukla naša odbrana i eto kazne. Prošao je po desnoj strani Saka, centrirao je desnom nogom, sve je to pratio Džud Belingem i ispred Andrije Živkovića je glavom zatresao mrežu.

10. minut - Često je lopta kod Belingema u uvodnim minutima, ali sve to naši fudbaleri u korenu seku, pa najčešće Lukić faulom zaustavlja bilo kakav pokušaj asa Reala.

5. minut - Englezi pletu mrežu oko našeg gola, pa je tako bilo opasno posle pasa Fodena iza leđa Veljkovića, ali je Milenković u poslednjem trenutku uspešno intervenisao, nakon čega je pokušao Foden, no šutirao je pored gola.

3. minut - Očekivano je lopta na početku u nogama fudbalera Engleske, ali su naši igrači dobro postavljeni u bloku, pa onemogućavaju rivala da dođe do gola.

1. minut - Počeo je meč na "Auf Šalke areni". Idemo, "orlovi"!

SRBIJA - ENGLESKA 0:1 (0:1)

Stadion: "Auf Šalke arena". Strelac: Belingem u 13. minutu. Sudija: Danijele Orsato (Italija). Žuti kartoni: Gudelj, Tadić (Srbija).

SRBIJA: Rajković - Veljković, Milenković, Pavlović - Živković (od 74. Birmančević), S. Milinković Savić, Gudelj (od 46. Ilić), Lukić (od 61. Jović), Kostić (od 43. Mladenović) - Vlahović - Mitrović (od 61. Tadić).

ENGLESKA: Pikford - Voker, Stouns, Gehi, Tripije - Aleksander-Arnold (od 69. Galaher), Rajs - Saka (od 76. Bouen), Belingem (od 86. Majnu), Foden - Kejn.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Prevrtljiv pas

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati