Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

30. 05. 2024. 07:00 3

Koliko Zvezdu čeka para ako uđe u Ligu šampiona?

Fudbaleri Crvene zvezde odbranili su titulu prvaka Srbije i time su obezbedili plej-of Lige šampiona, a samim tim i ozbiljan novac od UEFA.

Crveno-beli su već osigurali igranje Lige Evrope, a imaju dvomeč u kojem su povlašćeni za ulazak u elitno takmičenje, koje će od sezone 2024/25 biti u novom formatu, gde više neće biti grupne faze, već će se igrati po ligaškom sistemu, gde će svaki tim igrati po osam utakmica.

Ambicija čelnika Zvezde je da igraju u Ligi šampiona, a to donosi i ozbiljan novac.

Crveno-belima će prepreka u poslednjem kolu prema trenutnoj projekciji biti neko od sledećih ekipa: Ferencvaroš, Jang bojs, Karabag, Galatasaraj i Slovan iz Bratislave.

Ipak, Frencvaroš, Karabag i Slovan moraju da prođu pre toga čak tri runde kvalifikacija, gde ima mnogo ozbiljnih rivala, kao što su Bode, Ludogorec, Mitjiland, Sparta Prag, Malme, APOEL, FCSB, tako da su potencijalni rivali i ove druge ekipe u slučaju da izbace nekog od povlašćenih timova. 

Zvezdi je taj plej-of od velikog značaja sa finansijske strane. Razlika je čak 10 miliona evra. Ukoliko Zvezda uđe u Ligu šampiona, u startu će dobiti 25 miliona evra. Ukoliko ne bude uspešna i nastavi takmičenje u Ligi Evrope, u startu će dobiti 15 miliona evra, što takođe nije zanemarljiv novac.

Ipak, Liga šampiona u novom formatu donosi potom ozbiljne prihode, jer će Zvezda imati četiri utakmice na svom terenu, što je faktički i četiri pune Marakane i zarada od oko 7 miliona evra samo od karata. 

Uz to, svaki bod i pobeda u Ligi šampiona se dodatno nagrađuje ozbiljnim novcem, jer svaka pobeda donosi 2,1 milion evra od naredne sezone.

Dakle, Zvezdi je plej-of meč meč u kojem je razlika 10 miliona evra na papiru, ali je zapravo i dvostruko veća, jer donosi kasnije priliku za ogromnu zaradu kroz samo takmičenje, što od utakmica, što od marketinga. 

Faktički je onda razlika u realnosti najmanje 20 miliona evra. Crveno-beli su već počeli u pripremu tima za napad na Ligu šampiona, pa je doveden Luka Ilić, koji je postao prvo pojačanje crveno-belih ovog leta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Pomoć stiže

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati