Fudbal

[ Izvor: Telegraf.rs ]

28. 05. 2024. 06:56 10

Radonjić neće da igra za Srbiju dok je Piksi selektor?!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi trebalo bi ovog utorka da saopšti spisak od 26 igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo, a kako Telegraf.rs nezvanično saznaje, na spisku neće biti Nemanje Radonjića, fudbalera Majorke, u kojoj je proveo poslednjih šest meseci kao pozajmljen igrač Torina.

Kako se navodi, Radonjić je odlučio da kaže zbogom reprezentaciji dokle god je selektor Dragan Stojković Piksi i nezadovoljan je svojim statusom koji ima kod njega.

Telegraf.rs je ovim povodom kontaktirao samog Radonjića, koji je istakao da je pomenuta informacija tačna.

- Tačno je, to je moja odluka - rekao je Radonjić.

Radonjić je bio standardni reprezentativac Srbije od dolaska Dragana Stojkovića na mesto selektora, koji ga je koristio na mestu krilnog beka koji pokriva čitavu stranu, iako to nije pozicija koju je igrao u klubovima.

Radonjića nije bilo na poslednjem spisku, kada je u martu Srbija igrala prijateljske utakmice protiv Rusije i Kipra, tada je slabije i igrao u Majorci nakon promene kluba.

Ipak, našao se na širem spisku na kojem je bilo 35 igrača, pošto je počeo standardnije da igra u svom klubu, gde je za polusezonu upisao 14 nastupa.

Međutim, između igrača i selektora je došlo do narušavanja odnosa i Radonjić je na kraju odlučio da se više ne odaziva na pozive reprezentacije dokle god je Dragan Stojković Piksi na mestu selektora.

Podsetimo, Piksi je u ponedeljak produžio ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije, po kojem bi trebalo da ostane selektor do Svetskog prvenstva 2026. godine.

Evropsko prvenstvo koje se održava u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula je prvo na kojem će naša reprezentacija učestvovati posle 24 godine.

"Orlovi" su u grupi C u kojoj su Engleska, Slovenija i Danska. Prvi meč naš tim igra 16. juna u Gelzenkirhenu protiv Engleske, potom 20. juna igra u Minhenu protiv Slovenije i potom 25. juna protiv Danske, takođe na Alijanc areni u Minhenu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati