Fudbal

Direktno.rs

21. 05. 2024. 07:26 0

As Sitija zna zašto Arsenal nije osvojio titulu

Šesti put u poslednjih sedam godina Mančester siti je osvojio Premijer ligu, a ovog puta mu je do poslednjeg kola za petama bili igrači Arsenala. Ipak, "građani" su izdržali protiv Vest Hema u poslednjoj rundi i podigli još jedan pehar u trofejnoj eri Pepa Gvardiole.

Ponovo je jedan od ključnih ljudi bio Španac Rodri, koji je posle osvajanja titule govorio o tome šta je dalo prednost timu iz Mančestera u odnosu na "tobdžije".

Kako je Siti tako uspešan?

- Iskreno, mislim da je odgovor ovde (pokazuje na glavu). U pitanju je mentalitet. Arsenal je odigrao neverovatnu sezonu, zaslužili su titulu, ali mislim da je razlika bila ovde (ponovo pokazuje na glavu). Sećamo se kada su došli na naš stadion, pomislio sam: "Ovi momci ne žele da nas pobede, oni samo hoće remi". A to je mentalitet, mi se ne bismo tako ponašali. I uspeli smo da ih uhvatimo. Na kraju je tako, ako nam date poen šanse, mi ćemo pobediti sve što treba do kraja. Na kraju se sve svodi na mentalitet - rekao je Rodri.

Rodri (27) igra za tim sa "Itihada" od 2019. godine, a zasad je sa klubom osvojio četiri Premijer lige, Ligu šampiona, FA kup, dva Liga kupa, Komjuniti šild, UEFA Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati