Fudbal

Milan Zarić

20. 04. 2024. 20:16 22

Dva penala i preokret u 99. minutu: Zvezda srušila Partizan i rešila šampionsku trku!

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan sa 3:2 u 173. večitom derbiju i tako su rešili šampionsku trku, budući da na šest kola pre kraja plej-ofa imaju 10 bodova više od ljutog rivala!

Novi sjajan meč smo gledali na stadionu "Rajko Mitić", Partizan je dva puta vodio, Zvezda se dva puta vraćala i na kraju uz dva penala, ali i jedan poništen gol došla do pobede, prve ove sezone protiv večitog rivala.

Na taj način su crveno i crno-beli donekle najavili ono što nas čeka već za četiri dana, kada će isti rivali na istom mestu ponovo na teren, samo u polufinalu Kupa Srbije.

Pet golova, prekidi, preokret, poništen pogodak i nadoknada od čak 21 minuta - sve je to obeležilo 173. večiti derbi.

A da će biti dešavanja na ovom meču na pretek, moglo je da se vidi već na samom početku, budući da je Samed Baždar u 11. minutu iskoristio promašaje rivala i matirao Glazera za prednost crno-belih od 0:1.

Na novi gol se nije čekalo dugo - u 15. minutu je pogrešio Nikola Antić, njegovu grešku je iskoristio Ivanić, koga je u kaznenom prostoru oborio Krunić, a penal je za 1:1 realizovao Kanga. Mogao je rezultat do poluvremena da se menja, budući da je Goh pogodio stativu, a zicer je promašio Bukari.

Međutim, promene rezultata je bilo u nastavku. Tako je u 56. minutu, Severina dobio loptu od Zahida, lepo se namestio i prelepim udarcem od stative matirao Omrija Glazera. I bio je to samo uvod u ono što nas dalje čeka.

Jer, Zvezda je došla do novog gola u 71. minutu, ne i do izjednačenja, jer je gol Kataija VAR poništio zbog prethodnog ofsajda Endijea. No, u 89. minutu poništenja gola nije bilo, jer je Endiaje tada savladao Krunića. Ali, bunili su se crno-beli, tražili su faul Endiajea nad Kovačevićem, sudija Pavle Ilić je gledao VAR i doneo odluku da prizna gol.

Potom se ušlo u nadoknadu, sudija je pokazao da će se igrati još 15 minuta, a zapravo se igrao još 21 minut. I u toj nadoknadi je domaći tim došao do pobede. Igrao se sedmi minut nadoknade, kada je Bukari ušao u šesnaesterac, oborio ga je Antić i sudija Ilić je dosudio drugi penal za crveno-bele. Ovoga puta je loptu postavio Katai, matirao je Krunića i doneo pobedu, ali i plus 10 Zvezdi u odnosu na Partizan.

Drugo poluvreme: Zvezda - Partizan 3:2 (1:1)

KRAJ MEČA! Zvezda je dobila 173. večiti derbi i tako je na šest kola pre kraja stekla 10 bodova više od Partizana.

90+13. minut - Prilika za Partizan. Natho je postavio loptu i izveo slobodan udarac, ali nije mogao dalje od "živog zida".

90+9. minut - GOOOOL! VODI ZVEZDA - 3:2! Aleksandar Katai je stavio loptu na "kreč" i matirao Krunića, koji je i ovoga puta, baš kao u prvom poluvremenu pogodio stranu, ali nije uspeo da zaustavi udarac.

90+7. minut - PENAL ZA ZVEZDU! Bukari je bio u naletu, Antić ga je srušio i sudija Pavle Ilić je dosudio penal. Drugi za Zvezdu na ovom meču.

90. minut - Igraće se još 15 minuta!

89. minut - GOOOL! ZVEZDA JE IZJEDNAČILA - 2:2! Mrežu Partizana je zatresao Šerif Endiaje, međutim crno-beli su se bunili, signalizirajući faul senegalskog napadača nad kapitenom Partizana Svetozarom Markovićem.

85. minut - Nova opasnost pred golom crno-belih. Najpre je Stamenić šutirao, ali Krunić brani uz pomoć stative, da bi potom golman crno-belih zaustavio i šut Bukarija.

83. minut - Brani se u ovim momentima Partizan, lopta je kružila oko kaznenog prostora gostiju, a na kraju je šut okušao Dragović, ali je iz velike daljine bio neprecizan.

79. minut - Kalulu i Filipović su novi igrači Partizana na terenu, budući da su ušli umesto Goha i Stojkovića, dok je Vladan Milojević odlučio da umesto Mirka Ivanića ubaci Pitera Olajinku.

70. minut - VAR JE PONIŠTIO GOL ZVEZDE! Ostaje 1:2! Endiaje je šutirao, njegov udarac je zaustavio Krunić, da bi se potom lopta odbila do Aleksandra Kataija, koji je zatresao mrežu. Ali, nije slavlje dugo trajalo, jer je sudija gledao VAR i uverio se da je golu prethodio ofsajd.

67. minut - Ovo su "grobari" dugo čekali. U igri je Mateus Saldanja, koji nije igrao od prošlog večitog derbija. Ušao je na teren umesto Sameda Baždara.

60. minut - Još jedan pokušaj crveno-belih. Stamenić je poslao loptu do Endiajea, međutim ponovo je Krunić iz duela sa senegalskim napadačem izašao kao pobednik.

59. minut - Pokušala je Zvezda odmah da uzvrati, šutirao je Kanga, međutim zamalo je bio neprecizan.

56. minut - GOOOOL! PONOVO VODI PARTIZAN - 1:2! Zahid je povukao loptu, video je Ksandera Severinu, kome je poslao pravovremeno dodavanje, a ofanzivac crno-belih je sjajniim udarcem, od stative, savladao Glazera.

51. minut - Posle trominutnog prekida, utakmica je nastavljena...

48. minut - Prekinut je meč zbog bakljade na severnoj tribini.

46. minut - Nastavljen je meč na stadionu "Rajko Mitić"... U pauzi između dva poluvremena trener Zvezde Vladan Milojević izvršio je jednu promenu, pa je umesto Milana Rodića u igri Naser Điga.

Prvo poluvreme: Zvezda - Partizan 1:1

KRAJ POLUVREMENA! Mogao je rezultat da se promeni u nadoknadi, kada je pokušao Bukari, ali mu je šut odbranio Krunić, pa se na poluvreme otišlo sa egal rezultatom.

45. minut - Još minut će se igrati u prvom poluvremenu.

39. minut - Opasno je bilo sada u kaznenom prostoru Partizana, kombinovali su Bukari i Endiaje, pokušao je Bukari, ali neuspešno. Međutim, sve da je brzonogi krilni napadač Zvezde bio precizniji, gol ne bi važio, budući da je svemu prethodio ofsajd. 

31. minut - Sada šansa i za crveno-bele. U odličnoj situaciji je bio Mirko Ivanić, izašao je "jedan na jedan" sa golmanom Krunićem, no nije bio precizan, pa je loptu poslao pored gola.

29. minut - Bio je Partizan sada tako blizu gola. Lopta je došla do Goha, namestio se Partizanov Korejac, ali nije imao sreće, budući da je lopta pogodila stativu.

26. minut - Terenska inicijativa crno-belih u ovim momentima, imali su gosti dva kornera, ali Glazer nije imao veće probleme.

21. minut - Nova šansa za crveno-bele, pokušao je Endiaje posle centaršuta Osmana Bukarija, no lopta je završila preko gola.

15. minut - GOOOOL! ZVEZDA JE IZJEDNAČILA - 1:1! Strelac je bio Gelor Kanga, koji je vratio crveno-bele iz rezultatskog minusa. Pogodio je golman Krunić stranu, imao je i loptu na ruci, ali nije uspeo da zaustavi udarac Gabonca.

14. MINUT - PENAL ZA ZVEZDU! Mirko Ivanić je prvi stigao do lopte posle greške Nikole Antića, obortio ga je Krunić i sudija je dosudio penal.

11. minut - GOOOOL! VODI PARTIZAN - 0:1! Brzu akciju su odigrali crno-beli, prošao je po desnoj strani Aranđel Stojković, našao je u kaznenom prostoru Zvezde Baždara, koji je glavom savladao Glazera i kaznio promašaje Zvezde.

6. minut - Evo i prve veće šanse za Zvezdu. Lopta je došla do Stamenića, koji je potom imao niz opciju, ali nije dobro reagovao, pa je propala prilika za gol.

4. minut - Pokušali su i domaći, sada je u prilici bio Šerif Endiaje, no dobro je reagovao golman Partizana Krunić, koji je tako skupio preko potrebno samopouzdanje na debitantskom večitom derbiju.

2. minut - Partizan je odmah na početku zapretio - Samed Baždar je pokušao, ali je njegov udarac zaustavio Omri Glazer.

1. minut - Počeo je meč na stadionu "Rajko Mitić" posle pet minuta zakašnjenja.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 3:2 (1:1)

Stadion: "Rajko Mitić". Strelci: Kanga (penal) u 15, Endiaje u 89. i Katai (penal) u 90+9. minutu za Crvenu zvezdu, Baždar u 11. i Severina u 57. za Partizan. Sudija: Pavle Ilić. Žuti kartoni: Kraso, Glazer (Crvena zvezda), Ovusu, Kovačević (Partizan).

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Mijailović, Spajić, Dragović, Rodić (od 46. Điga) - Kanga (od 59. Katai), Stamenić - Bukari (od 90+11. Kraso), Hvang, Ivanić (od 79. Olajinka) - Endiaje (od 90+11. Milunović).

PARTIZAN: Krunić - Stojković (od 78. Filipović), Marković, Kovačević, Antić - Kastiljo (od 67. Stjepanović), Ovusu - Severina, Zahid, Goh (od 78. Kalulu) - Baždar (od 67. Saldanja).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati