Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

17. 04. 2024. 19:47 12

Svi detalji državnog novca Partizanu i Zvezdi u 2023.

U kategoriji prihoda od premija, subvencija i donacija, Crvena zvezda je inkasirala 34,4 miliona evra u 2023. godini, a Partizan četiri puta manje (8,37 miliona evra).

U Partizanovom finansijskom izveštaju, dostavljenom Agenciji za privredne registre, nedvosmisleno je navedeno da je klub iz budžeta grada Beograda, odnosno Sekreterijata za sport i omladinu, i Vlade Republike Srbije, dobio u 2023. godini 531.000.000 dinara, što je oko 4,5 miliona evra.

- Prihodi od donacija i dotacija u iznosu od 531.000 hiljada dinara odnose se na novčanu pomoć dobijenu iz sredstava Vlade Repubilike Srbije, a u iznosu od 81.138 hiljada dinara na novčanu pomoć dobijenu iz sredstava FSS-a po osnovu Odluke o pomoći domaćim klubovima u svrhu zamene travnate podloge i sistema za navodnjavanje na stadionu Partizana, kao i ostale donacije u iznosu od 2.400 hiljada dinara - stoji u finansijskom izveštaju Partizana za 2023. godinu.

Partizan je krajem marta ove godine dobio tri miliona evra preko računa FSS, koji je bio samo posrednik, a primarni uplatilac država Srbije, preko resornog Ministarstva finansija.

U izveštaju Crvene zvezde nije navedeno ko je dodelio sredstva u ukupnom iznosu od oko sedam miliona evra, napisano je samo da je reč o prihodima od grantova, programa sufinansiranja, projektnog finansiranja, granskih i ostalih udruženja sporta.

Grantovi su bespovratna finansijska sredstva koja se dodeljuju licu ili organizaciji radi sprovođenja unapred definisanih aktivnosti i koja se uređuju sporazumom ili ugovorom.

Crvena zvezda je u kategoriji donacije navela sumu od oko 124.000 evra, bez navođenja od koga.

Crvena zvezda je od UEFA bonusa za učešće u Ligi šampiona i sportskih rezultata inkasirala 25,4 miliona evra i to je u kategoriji ostalih poslovnih prihoda, dok je Partizan zbog izostanka plasmana u grupnu fazu Lige konferencije došao samo do 1,16 miliona evra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati