Fudbal

[ Izvor: Sport klub/Branko Spasojević ]

16. 04. 2024. 14:27 3

FSS uporno ćuti: Ništa sumnjivo u Kruševcu i Lučanima

Nema, barem za sada, nikakvih sumnji u ishode poslednja dva superligaška meča – u Kruševcu i Lučanima. Pobede gostujućih ekipa, Radnika i IMT-a, čiste su kao suza! Tako se da zaključiti uvidom u izveštaje službenih lica, u čijem opisu posla nije utvrđivanje regularnost pojedinih utakmica.

A, na osnovu čega bi i moglo biti sumnji u iznenađujuće pobede Radnika i IMT-a na gostovanjima Napretku i Mladosti?

Posle poraza od Radnika (0:2), šef stručnog štaba kruševačkog superligaša, Vladimir Gaćinović, podneo je ostavku. Prethodno je Napredak doveo do plej-ofa i opravdao status jednog od domaćih trenera kadrih da svuda ispisuje uspehe.

„Ako je neko zadovoljan u Kruševcu i klubu plej-ofom, ja nisam. Imam mnogo veće ambicije. Ovo što je danas prezentovano ne liči na Napredak. Radnik je zaslužio da nas pobedi velikom razlikom, toliko nediscipline u igri je bilo… Očigledno je da su se neki igrači zadovoljili sitnim ambicijama. To ne volim. Nisam promenio mišljenje o njima ni za milimetar, oni su stvorili rezultate. Ruši se, međutim, nešto što smo krvavo zaradili“, istakao je posle utakmice razočarani Vladimir Gaćinović.

Nije teško bilo između redova pročitati da nezadovoljstvo Hercegovca čestitog fudbalskog stava ima dublje korene. Gaćinovićeva misija u Kruševcu ispunjena je plasmanom u plej-of, običan poraz, pa bio i od poslednjeplasiranog Radnika, ne bi onda trebalo da iziskuje i radikalne odluke. Očigledno, ipak, da konačnih 0:2 ima drugačije korene…

Pobedio je IMT u Lučanima, žagonski „iz jedan u dva“ 1:2 (1:0).

Utakmicu su pratile neobično niske kladioničarske kvote na pobedu Novobeograđana, na momente je bila i blokirana igra uživo. Komičan autogol Ivana Miloševića uveo je meč u preokret. Kapiten Mladosti odigrao je u ponedeljak tek treći meč u 2024, prethodna dva protiv Javor Matisa (0:1) i niškog Radničkog (0:3).

Šampionat Srbije polako ulazi u završnicu. Ostalo je sedam kola do kraja, plej-of i plej-aut počinju predstojećeg vikenda. Serijske sudijske greške ozbiljno su proletos narušile regularnost, na sceni su ovih dana drugačiji režiseri. O smehotresnim igrankama na prvoligaškim terenima iluzorno je i pričati, sumnjive utakmice se množe, kladionice blokiraju uplate, kvote padaju… Čak su i glumci loši, pojedince scene ubijaju i ono malo preostalih vernika u oporavak srpskog fudbala.

UEFA se prethodnih godina aktivno uključivala u signaliziranje sumnjivih utakmica. Zato ne čudi što su i s proleća 2024. oči uprte ka „Sport radaru“ i službama nadležnim za nadzor kladioničarskog tržišta.

Od FSS se ni ovog puta očekuje ništa. Ama baš ništa!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati