Fudbal

Direktno.rs

12. 04. 2024. 11:56 0

Bivša zvezda Mančester junajteda potonula na dno

Ves Braun igrao je za Mančester junajted 15 godina i u karijeri je samo od ugovora zaradio 10 miliona evra, ali je bankrotirao 2023. godine nakon razvoda od supruge. 44-godišnji bivši štoper Junajteda je pet puta osvajao Premijer ligu i dva puta Ligu šampiona.

Bio je u braku od 2009. godine i ima tri ćerke. Danas tvrdi da nije imao prave ljude koji bi mu pomogli.

- Mislim da je glavna stvar da, kad zarađujete puno novca, treba da imate i prave ljude, zar ne? I rekao bih da je to jedna od stvari koje nisam imao - rekao je Ves Braun, koji je za Englesku odigrao 23 utakmice.

- To su stvari koje su se davno dogodile s određenim ulaganjima i uvlačenjem u stvari u koje se kao klinac puno ljudi petlja, ali ih zapravo ne razume. Mnogi su uspeli da se izvuku iz ovoga ili su još uvek uključeni u rešavanje toga, ali ja jednostavno nisam mogao. Nisam mogao puno da učinim - priznao je Braun.

Braun je dodao da je njegova trenutna pravna situacija još "u toku" i otkrio da ga je "puno igrača nazvalo i reklo 'isto mi se događa'. Neću spominjati imena."

- Nisam tip osobe koja bi plakala ili se žalila zbog toga, samo ću se boriti i ići dalje - najavio je bivši defanzivac "crvenih đavola".

U fudbalu, 60 odsto igrača Premijer lige bankrotira pet godina nakon što okače kopačke o klin; U NFL-u, više od 78 odsto igrača lige izgubi celo svoje bogatstvo kada završe karijere, a u NBA postoje 3 od 5 igrača koji ostaju u minusu nakon odlaska iz lige.

Ves Braun je lošim ulaganjem i raspoređivanjem novca došao na samo dno iako je 15 godina igrao za platu od oko 50.000 evra sedmično.

Za prvu ekipu Junajteda upisao je 262 nastupa i osvojio je 11 trofeja. Bio je član čuvene generacije kod Ser Aleks Fergusona, a bivši i sadašnji igrači engleskog velikana pomažu mu da ponovo stane na noge i da prevaziđe ove zaista neočekivane životne prepreke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati