Fudbal

Direktno.rs

11. 04. 2024. 18:06 1

Kragujevac na nogama: Radnički u polufinalu Kupa!

Radnički 1923 je prvi put u polufinalu Kupa Srbije! Kragujevčani su u sjajnom ambijentu, pred čak 7.000 gledalaca na stadionu "Čika Dača", slavili veliku pobedu protiv Novog Pazara - 3:1 (2:0).

Odigrali su izabranici Feđe Dudića kao u transu prvo poluvreme, u kojem o onome što su prikazali gosti najbolje govori statistika - ka golu čuvara mreže Šumadinaca Mladenovića šutnuli su tek jednom, van okvira gola.

Na drugoj strani, Radnički je bio sjajan, pretio je iz svih oružja, a napokon i poveo posle odlične akcije u 30. minutu, koju je efektnim i preciznim udarcem završio Bevis.

Samo pet minuta kasnije domaći su duplirali prednost, prethodno je neoprezan u svom šesnaestercu bio Islamović, koji je igrao rukom, pa je skrivio najstrožiju kaznu u 35. minutu.

A siguran realizator najstrože kazne bio je Milutin Vidosavljević, specijalista Kragujevčana za jedanaesterce u tekućoj, ali i prošloj sezoni. Dva gola viška bila su, očigledno, velika prednost za ekipu Feđe Dudića.

Pokušao je Slavko Matić da promenama prodrma svoj tim, ali je Radnički nastavio da ređa šanse. Propuštali su ih Gluščević, Bevis, Sali, Vidosavljević…

I kad je tako, obično stigne kazna, u 73. minutu Srećković je zakucao loptu u gol domaćina, za 2:1 i nadu Pazaraca. Do kraja meča, solidnu priliku imao je Šćepović, koji je šutirao iz okreta u 88. minutu, ali preslabo za golmana Radničkog.

I kad su krenuli svi iz gostujućeg tima u napad, usledila je munjevita kontra Radničkog, Floro je načnio kardinalnu grešku, iskoristio je to Adžić, centrirao je u peterac Pazaraca, a Kolumbijac Ortiz je lako savladao na ovom meču vrlo dobrog Mirkovića i postavio konačnih 3:1.

Kragujevčani su se tako plasirali među četiri najbolje ekipe u Kupu Srbije, gde su mesto u sredu izborili Partizan, Vojvodina i Crvena zvezda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati