Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

07. 04. 2024. 17:20 0

Pao Spartak: Radnički ne odustaje od Evrope

Superligaški program ove nedelje počeo je utakmicom između kragujevačkog Radničkog 1923 i subotičkog Spartaka, u okviru 29. kola Superlige, a u kom su domaći na "Čika Dači" slavili sa 3:1.

Radnički se posle ove pobede ponovo izjednačio sa Vojvodinom na deobi četvrtog i petog mesta (obe ekipe imaju 47 bodova), dok je Spartak ostao na 10. mestu sa 31 bodom.

Od samog početka meča videla se velika želja Kragujevčana da se iskupe za poraz u Lučanima u prethodnom kolu. Radnički je bio bolji tim, konkretniji, ofanzivniji i brzo su domaći počeli da stvaraju prilike pred protivničkim golom.

Već u šestom minutu na asistenciju Vižđija, Kilijan Bevis je pogodio mrežu gostiju, ali taj gol nije priznat posle provere u VAR sobi. Razlog - ofsajd pozicija Bevisa.

Nastavili su Kragujevčani sa napadima, a na njihovo vođstvo se čekalo do 31. minuta kada je Ristić sa oko 25 metara poslao projektil u donji desni ugao gola golmana Vulića - 1:0.

Samo pet minuta kasnije gosti su uzvratili. Vižđi je napravio prekršaj nadomak kaznenog prostora Radničkog, iskosa sa desne strane, slobodan udarac je odlično izveo Mijić i preko živog zida poslao loptu u mrežu nemoćnog Mladenovića - 1:1.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, a posle samo devet minuta igre u nastavku domaći su uspeli da reše meč.

Najpre je u 50. minutu dosuđen jedanaesterac za Radnički jer je jedan igrač gostiju igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Sudija Simović se konsultovao sa VAR sobom, pogledao snimak i tek onda pokazao na belu tačku, a siguran realizator penala bio je Milutin Vidosavljević - 2:1.

Tek što su domači proslavili ovaj pogodak, usledila je još jedna njihova odlična akcija, Bevis je probio po levoj strani, ubacio je na ivicu peterca, a tu je na pravom mestu bio Luka Zorić koji je postavio konačnih 3:1.

Moglo je do kraja da bude još golova, bilo je prilika na obe strane, gosti su pogodili i prečku, ali se rezultat nije menjao.

U svakom slulaju, još jedna dopadljiva predstava u Kragujevcu i odlična uvertira za spektakl koji se na istom mestu očekuje u četvrtak, kada će Radnički ugostiti ekipu Novog Pazara u četvrtfinalu Kupa Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati