Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

07. 04. 2024. 14:15 0

Benzema tri meseca nije dao gol, krivi saigrače

- Nisam isti onaj Benzema iz Reala jer igra nije ista, igrači takođe. Potrebna mi je pomoć na terenu, treba mi mnogo stvari. Ne mogu da dobijam utakmice sam. - kaže Karim Benzema.

Abderazak Hamdala doneo im je titulu, ali su u Al Itihadu procenili da im je u odbrani trona potrebno zvučno ime u navali. A, malo je letos bilo većih od Karima Benzeme, osvajača Zlatne lopte iz 2022. godine. Međutim, šampion Saudijske Arabije nije dobio ono što je poručio. Francuski napadač nije ni bleda senka igrača koji je do pre sezone zvanično bio najbolji na svetu.

Praktičko samo što je došao Benzema je dobio kapitensku traku, solidno i započeo novu epizodu u karijeri sa devet pogodaka u prvoj polovini sezone, ali se u drugoj - ugasio. Otkako je zagazio u 2024. godinu bivši fudbaler Reala je bez pogotka. Poslednji je postigao još sredinom decembra u četvrtfinalu Svetskog klupskog prvenstva u porazu od Al Ahlija. Od tada osam utakmica i samo tri asistencije...

Al Itihad se odavno oprostio od titule, posle 27 rundi zaostaje okruglo 30 bodova za Al Hilalom, a kao jednog od glavnih krivaca u Saudijskoj Arabiji vide upravo Benzemu, koji ne pruža ni izbliza dobre partije kao vodeći strelci Kristijano Ronaldo (29), Aleksandar Mitrović (22), pa i njegov saigrač Abdelrazak Hamdala, koji je postigao duplo više golova od njega (18). Ipak, prva zvezda tima nema nameru da preuzme krivicu na sebe, već je svaljuje na saigrače.

Na pitanje arapskog novinara zbog čega nije podjednako dobar kao u Realu, Benzema je izjavio kako je nemogućnost ostalih fudbalera Al Itihada da ga podrže limitirala njegove partije.

Tokom zime Marka je pisala kako je Benzema izostavljen sa spiska Marsela Galjarda za mini-pripreme u Dubaiju, jer se ovaj nije pojavio na prozivci prethodnog dana, te se još tada spekulisalo o mogućem odlasku iz kluba. Tada se nije dogodio, ali Francuz ne isključuje mogućnost da na leto napusti i arapski klub.

- Videćemo. U ovom trenutku najbitnije mi je ovo ovde. Hajde da vidimo šta će se dogoditi u budućnosti. Toliko je novosti svakog dana. Hajde da vidimo - zaključio je 36-godišnji Francuz.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati