Fudbal

Direktno.rs

05. 04. 2024. 15:44 0

Zidan je postao opsesivan, zanima ga samo jedan tim

Jedan od najvećih fudbalera svih vremena, Zinedin Zidan (51), već je u ranoj fazi trenerske karijere pokazao kvalitete i impresivno stigao do 11 trofeja, a sve ih je osvojio sa Real Madridom.

Bivši as Kraljevskog kluba počeo je trenerski posao veoma rano kao trener kadeta, potom je bio asistent Karlu Anćelotiju na 60 mečeva, pa vodio Kastilju, a od 2016. godine je seo na klupu seniora tima iz Madrida.

U dva mandata na klupi Reala osvojio je 11 trofeja, uključujući tri trofeja Lige šampiona, dve titule, dva Superkupa Evrope, dva Superkupa Španije, i dva svetska klupska prvenstva. Svakako je važno naglasiti da je dva puta izabran za najboljeg trenera godine.

Legendarni Francuz je bez posla od leta 2021. i samo je pitanje kada će ponovo da se vrati omiljenom zanimanju. Povezuje se sa mnogim timovima i reprezentacijama, ali Mundo Deportivo tvrdi da Zidan trenutno ima samo jednu želju i da je postao opsesivan oko jednog tima.

Španske novine pišu da je bivši igrač svetske klase zainteresovan jedino i samo za ulogu francuskog selektora. Dugo je bio povezan s Trikolorima, ali trenutno je Francuski fudbalski savez zadovoljan radom Didiea Dešampa, koji je doneo selekciji svetsko zlato 2018. godine i srebro 2022. godine.

Brzo je stigao hladan tuš za Zidana iz prostorija Francuskog fudbalskog saveza. Šef saveza Filip Dijalo nije mu želeo davati lažnu nadu.

- Zinedin Zidan je spomenik francuskog fudbala. To je neupitno. Zahvalni mu za sve što je dao narodu Francuske. Ujedno, važno je napomenuti da imamo najboljeg trenera u Francuskoj na mestu selektora do 2026. godine. O tome nemamo više šta da kažemo - rekao je Dijalo.

Dešamp je od 2018. godine na dužnosti selektora i planira tu da ostane do kraja ugovora, ali dosta toga zavisiće o rezultatma na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj ovog leta.

Do sada je radio zaista sjajan posao, zbog čega je nagrađen novim ugovorom po završetku finala u Kataru uprkos porazu od Argentine na penale. Međutim, u slučaju da Francuska razočara na Euru, Dešamp bi verovatno bio bivši, a onda bi Zidan konačno dočekao priliku koju toliko dugo čeka.

U međuvremenu, Zidan je odbio mogućnost da preuzme Bajern, a jedan od razloga je taj što ne zna nemački jezik.

- Francuska legenda neće postati novi trener Bajerna. Zidan je rekao ne. De Zerbi i Nagelsman su ostala jedina dva kandidata - tvrdi dobro informisani novinar iz Nemačke Florian Pletenberg.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati