Fudbal

[ Izvor: mozzart sport ]

01. 04. 2024. 10:09 0

Nejmar najavio povratak u Santos

Nije se Nejmar naigrao fudbala od dolaska u Saudijsku Arabiju prošlog leta. Svega pet nastupa sakupio je sjajni Brazilac u dresu Al Hilala pošto ga je povreda kolena udaljila s terena. U među vremenu je operisan, a pauzu tokom oporavka koristi za putovanja po svetu i obilaske raznih sportskih događaja. Gledao je NBA, bejzbol, formulu, dok je trenutno u domovini gde je bodrio fudbalere Santosa u prvoj utakmici finala šampionata Paulista protiv velikog rivala Palmeirasa.

Pored toga što je doneo sreću klubu u kojem se proslavio (Santos pobedio sa 1:0), Nejmar je navodno saopštio igračima kluba iz Sao Paula da bi uskoro mogao da postane deo njihove ekipe.

Brazilski UOL tvrdi da je nekadašnji as Barselone i Pari Sen Žermena tokom posete svlačionici Santosa otkrio da planira povratak u klubu 2025. godine. Tome u prilog ide podatak da je reprezentativac Brazila već dvaput dolazio na mečeve Santosa od januarskog povratka Marsela Teišeire u predsedničku fotelju. Iako ova vest ima smisla, trebalo bi je ipak uzeti sa dozom rezerve jer je moguće i da se radi o prvoaprilskoj šali brazilskog medija.

Prvi čovek Santosa svakako ima odlične odnose sa Nejmarovom porodicom još iz njegovih dečačkih dana, kada ga je kao najmlađi predsednik u istoriji Santosa doveo u klub kojem je kasnije pomogao da osvoji Kopa Libertadores (2011), tri titule Pauliste, Kup Brazila i Superkup Južne Amerike.

S obzirom na to da mu ugovor sa Al Hilalom važi do leta 2025, a da sezona brazilske Serija A počinje u aprilu, iako im novac nije problem, prebogati vlasnici arapskog kluba verovatno i nisu baš zadovoljni kada ga u džakovima daju nekome ko ne igra, niti pokazuje želju da što pre opravda uloženo, te bi mogli da izađu u susret Brazilcima i puste Nejmara da ih ranije napusti i ispuni davno dato obećanje o povratku u Santos.

Povratak u Brazil za i dalje najskupljeg fudbalera svih vremena (222.000.000 evra kada je prešao iz Barselone u PSŽ) imao bi dodatan značaj na pumpanju motivacije za Svetsko prvenstvo 2026. Dobro je poznato koliko Nejmar voli da provodi vreme u Brazilu i koliko su njegovi odlasci u domovinu na "oporavak od povrede" kidali živce trenerima i čelnicima Pari Sen Žermena.

Imajući u vidu status prve zvezde svoje reprezentacije, sigurno je da bi 32-godišnji napadač mogao ponovo da uživa u fudbalu igrajući za Santos i maksimalno se koncentriše na pripremu za Mundijal u SAD, Meksiku i Kanadi od kog Brazilci, kao i uvek, imaju ogromna očekivanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati