Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

30. 03. 2024. 18:04 3

Prvo penal za Zvezdu, pa rutinska pobeda protiv Javora

Crvena zvezda nastavlja da pobeđuje redom. Ove subote je žrtva izabranika Vladana Milojevića bio Javor iz Ivanjice, a rezultat je bio 0:3.

Prvih pola sata utakmice proteklo je u ne baš sadržajnoj borbi, što je odgovaralo Ivanjičanima koji su se odlično suprotstavili favoritu. Zvezda nikako nije uspevala da dođe do neke ozbiljnije prilike za gol, ali je u 37. minutu defanzivca domaćeg tima Ilića lopta pogodila u ruku kada se odbila od zemlje i iz jedne naizgled bezazlene situacije crveno-beli su stigli do penala.

Sudija Danilo Nikolić je na belu tačku pokazao tek posle konsultacija sa VAR sobom i pregledanog snimka, a siguran izvođač jedanaesterca bio je Gelor Kanga u 39. minutu za 0:1.

Ova odluka je prilično naljutla Ivanjičane, pa je zbog protesta sudija Nikolić odmah isključio pomoćnog trenera Milovana Milovića, a u poluvremenu je iz istog razloga na tribine poslat i šef struke Javora Radovan Ćurčić.

U međuvremenu je Zvezda duplirala prednost u 43. minutu posle lepe akcije Endiaja, Ivanića i Hvanga koji je sa desetak metara poslao loptu u mrežu - 0:2.

U nastavku, prvu veliku priliku za Zvezdu imao je Olajinka u 53. minutu. Hvang je uputio upotrebljivu loptu u kazneni prostor domaćih ka Endiaju, jedan igrač Javora je kratko odbio do Olajinke koji sa desetak metara šutira preko gola.

Briga za trenera Zvezde posle ovog meča mogla bi da bude povreda Hvanga koji je u 78. minutu morao da izađe van igre, a zamenio ga je mladi Mimović.

Ipak, samo tri minuta kasnije Zvezda je stavila račku na ovaj meč pogotkom Mijailovića za konačnih 0:3. Ivanić je sa leve strane ušao u kazneni prostor i ubacio loptu pred gol Javora, ona je odbijena na nekih 18 metara, ali samo do Mijailovića koji snažnim i preciznim udarcem pogađa mrežu.

Zvezda je sada na ''plus 7'' na vrhu tabele u odnosu na Partizan, s tim da crno-beli večeras igraju protiv Spartaka, a Javor je ostao na trinaestoj poziciji sa 28 osvojenih bodova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati