Fudbal

Direktno.rs

27. 03. 2024. 06:52 0

Rešene sve dileme: Ovo su grupe na Euru

Žreb za sastave grupa na predstojećem Evropskom prvenstvu održan je još početkom decembra prošle godine, a u utorak smo konačno dobili i preostala tri učesnika turnira u Nemačkoj (od 14. juna do 14. jula). To su jedini debitant na smotri najboljih kontinentalnih selekcija - Gruzija, te Ukrajina i Poljska.

Hviča Kvarachelija i saigrači su u svom finalu baraža Lige nacija nakon 0:0 penalima bili uspešniji od Grčke, Ukrajinci su preokretom savladali Island sa 2:1, a poslednji su se radovali Robert Levandovski i Poljaci, koji su takođe posle 120 minuta bez golova uspešniji od Velsa bili šutevima sa bele tačke.

To znači da će Gruzija, kako je ranije određeno žrebom, u Grupu F sa Turskom, Portugalom i Češkom. Ukrajina će kod Belgije, Slovačke i Rumunije u Grupu E, dok će Poljska za rivale imati Holandiju, Austriju i Francusku u Grupi D.

Evo i kompletnih sastava prve faze Evropskog prvenstva u Nemačkoj:

GRUPA A: Nemačka, Škotska, Mađarska, Švajcarska.

GRUPA B: Španija, Hrvatska, Italija, Albanija.

GRUPA C: Slovenija, Danska, Srbija, Engleska.

GRUPA D: Poljska, Holandija, Austrija, Francuska.

GRUPA E: Belgija, Slovačka, Rumunija, Ukrajina.

GRUPA F: Turska, Gruzija, Portugal, Češka.

Podsećamo, dalje idu po dve najbolje selekcije u grupama i četiri najbolje trećeplasirane. Osmina finala počinje 29. juna i trajaće do 2. jula. Nakon kraće pauze četvrtfinalne utakmice su 5. i 6. jula, polufinala su 9. i 10, a meč za najbolju selekciju Evrope je 14. jula.

Poslednje tri reprezentacije koje su izborile vizu za Nemačku nalaze se među potencijalnim rivalima Srbije u nokaut fazi. Naime, ako naši reprezentativci završe kao prvi u grupi, onda će se u osmini finala sastati sa trećeplasiranim iz D, E ili F grupe. Ako "orlovi" budu drugi u konkurenciji sa Engleskom, Danskom i Slovenijom, onda će za rivala imati pobednika Grupe A (Nemačka, Škotska, Mađarska, Švajcarska).

Ukoliko izabranici Dragana Stojkovića budu među nekom od tri najbolje trećeplasirane ekipe za protivnika u osmini finala dobiće pobednika Grupe F (Turska, Gruzija, Portugal, Češka) ili najboljeg iz Grupe E (Belgija, Slovačka, Rumunija, Ukrajina).

Trenutno je, ipak, najbitnije da se Srbija konačno plasirala na Evropsko prvenstvo posle 24 godine odsustva. A, kada se primakne jun i prođu provere sa Austrijom i Švedskom (u Beču i Solni), onda ćemo početi da se bavimo očekivanjima, predviđanjima i, naravno, kalkulacijama

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati