Fudbal

M. Z.

26. 03. 2024. 23:09 0

Belingem spasao Engleze, novi trijumf Nemaca

U sklopu priprema za Evropsko prvenstvo videli smo blokbastere, pa je tako Nemačka slavila protiv Holandije - 2:1, dok je Engleska u sudijskoj nadoknadi došla do remija protiv Belgije - 2:2.

Otkako se u reprezentaciju vratio Toni Kros, Nemačka izgleda poptuno drugačije. Videli smo to u subotu, kada su pobedili Francusku u gostima, da bi ovog utorka nadigrali još jednog veliko rivala - Holandiju. "Panceri" su slavili sa 2:1 i tako pokazali da puni samopouzdanja čekaju Euro.

Nije meč sa "lalama" počeo po Nemce kao, primera radi, onaj protiv Francuske, jer su sada rano primili gol. Igrao se četvrti minut, kada je odbrana Nemačke kapitulirala, a prednost Holandiji je doneo Verman posle dodavanja Depaja.

Ali, pokazali su "panceri" karakter, pa su se brzo vratili u meč. Tačnije, samo su sedam minuta bili u zaostatku, budući da je u 11. na 1:1 poravnao Mitelštet.

I dugo je taj rezultat bio na snazi, sve do 85. minuta, kada je Niklas Filkrug iskoristio asistenciju već pomenutog Tonija Krosa, pa je doneo veliki trijumf Nemačkoj - 2:1.

Uzbuđenja nije manjkalo ni na "Vembliju", gde je Engleska dočekala Belgiju i nekako je uspela da izbegne poraz. Na kraju je bilo 2:2.

Meč je počeo katastrofalno po Engleze, budući da se najpre u 10. minutu povredio Džon Stouns, umesto kog je ušao Džo Gomez, da bi se samo minut kasnije tresla mreža Gordog Albiona - pogodio je Tilemans posle asistencije Onane za 0:1.

Međutim, nisu dugo fudbaleri Engleske bili u zaostatku, pošto su u 17. minutu golom Ajvana Tonija sa bele tačke izjednačili. Deset minuta kasnije su mogli i do preokreta, međutim gol koji je postigao Džerod Bouen poništen je zbog ofsakda napadača Vest Hema.

Belgijanci su čekali šansu da ponovo ugroze gol rivala, u čemu su uspeli u 36. minutu. Ponovo je strelac bio Tilemans, a ovoga puta se u ulozi asistenta našao Romelu Lukaku.

I delovao je da će Belgija na kraju uspeti da slavi, držala je prednost sve do sudijske nadoknade, kada se pojavio Džud Belingem, koji je posle dodavanja Medisona u 95. minutu sprečio poraz Engleske i izjednačio na konačnih 2:2.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati