Fudbal

Direktno.rs

26. 03. 2024. 20:51 0

ISTORIJA Gruzija izbacila Grčku i prvi put otišla na EP!

Fudbaleri Gruzije plasirali su se na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, te će prvi put u istoriji igrati na kontinentalnom šampionatu.

Oni su u Tbilisiju, u finalu baraža "staze C" savladali selekciju Grčke posle boljeg izvođenja penala sa 4:2. Posle 120 minuta fudbala nije bilo golova.

Gruzija će na Euru igrati u grupi F sa Portugalom, Turskom i Češkom.

Prvo poluvreme u Tbilisju nije bilo sadržajno, što se same igre tiče, ogromna važnost meča je okovala noge i jednima i drugima, pa smo prvi udarac na gol videli tek u 45. minutu i tada je Gruzija mogla odmah da povede.

Čakvetadze je tukao iz slobodnog udarca, a Vlahodimos sjajno intervenisao i vrhovima prstiju izvukao loptu ispod same prečke.

Gruzini su inače u prvom poluvremenu prepustili posed lopte Grcima, čekali su na neku tranziciju preko Kvarackelije, ali najbolji igrač domaćih je bukvalno bio "pretučen" i oboren na zemlju prilikom svakog pokušaja. Posebno je u grubostima prema njemu prednjačio levi bek Liverpula Kostas Cimikas.

Grčka iz dominacije u posedu nije uspela ni da priđe golu Mamardašvilija, jer su izabranici Vilija Sanjola perfektno branili prostor u defanzivi.

U drugom poluvremenu je na terenu viđena potpuno ista slika, s tim što nije bilo šansi i udaraca na gol, pa je ovaj duel otišao u produžetke.

Sve ono što nismo videli tokom 90 minuta, videli smo u prvom produžetku.

Borba se rasplamsala, razleteo se Kvarackelija i bio opasan u nekoliko navrata, a onda su Grci umalo postigli pogodak u 102. minutu. Cimikas je izveo prekid sa leve strane, odlično je centrirao, Mavropanos je naskočio rivale i uzdrmao prečku, posle udarca glavom.

Štoper Vest Hema Mavropanos je u 105. minutu mogao da postane veliki tragičar Grčke. Kao poslednji igrač odbrane je predao loptu u noge Mikautadzeu, ovaj je "servirao zicer" Davitašviliju, koji je šutirao sa pet metara, svi su loptu videli u mreži, ali se isprečio maestralni golman Vlahodimos.

"Prebijeni" Kviča Kvarackelija je posustao u 109. minutu i morao je da zbog povrede napusti igru.

Bilo je prilika i u drugom produžetku, Mikautadze je bio jako blizu u 119. minutu, ali nije uspeo, pa se o putniku u Nemačku odlučivalo udarcima sa "kreča".

Penal-serija:

1. Kočorašvili jako precizno, Mamardašvili brani Bakasetasu.

2. Davitašvili siguran, Masuras siguran.

3. Veliki promašaj Mikautadzea, Bušalakis pogađa.

4. Dvali daje gol, Jakumakis promašuje ceo gol.

5. Kvekveskiri pogađa za konačanih 4:2!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati