Fudbal

M. Z.

25. 03. 2024. 19:52 6

MUKE za Piksija: Srbija JEDVA dobila nejaki Kipar!

Fudbaleri Srbije su pobedom okončali martovske mečeve, budući da su posle debakla u Moskvi (0:4) uspeli da dobiju nejaki Kipar sa 1:0. Ali, igrom su ponovo razočarali, budući da su se u drugom poluvremenu branili protiv reprezentacije koja je prethodne kvalifikacije završila na poslednjem mestu bez ijednog boda. Šta li nas onda tek čeka na Euru u Nemačkoj?

Dva lica Srbije smo videli na Kipru - u prvom smo imali neku igru, pa su tada "orlovi" i došli do gola, dok je drugo poluvreme apsolutno za zaborav. Tako su u drugih 45 minuta Kiprani dominirali, stvarali su šanse, pogodili su čak i okvir gola, dok su naši fudbaleri bili nesnađeni, jednom rečju vladala je potpuna anarhija na terenu.

A sva nemoć Dragana Stojkovića Piksija stala je u odluku da se brani protiv Kipra u drugom delu meča, pa je umesto Mitrovića i Kostića ubacio Gaćinovića i Zdjelara, čineći sve kako bi odbranio pobedu. U tome je i uspeo, ali je opšti utisak slab, pa se postavlja pitanje šta nas čeka u Nemačkoj? Ako ćemo ovako igrati protiv Engleza, Danaca i Slovenaca - bolje je i da ne idemo...

Kada je reč o samom meču u Larnaki, Dragan Stojković Piksi je odlučio da promeni gotovo ceo tim u odnosu na onaj koji je igrao protiv Rusije. U startnoj postavi je ostao samo Andrija Živković i početak meča je bio obećavajući.

Imali su tada fudbaleri Srbije igru, pretili su u uvodnim momentima, pa su i rano došli do prednosti. Na brzinu je u sedmom minutu slobodan udarac izveo Lazar Samardžić, pronašao je Sergeja MIlinkovića Savića, koji je uspeo da matira kiparskog golmana i Srbiji donese prednost - 0:1.

Četiri minuta kasnije mogli su "orlovi" komotno i do veće prednosti. Tada je Samardžić šutirao iz kaznenog prostora, lopta je pogodila u ruku defanzivca kiparske reprezentacije, pa je sudija Marko di Belo dosudio penal. Odgovornost je preuzeo Aleksandar Mitrović, ali je platio ceh nonšalantnosti, pa mu je golman domaćih odbranio.

Nisu fudbaleri Srbije nastavili u tom ritmu, pa je Kipar na poluvreme otišao sa minimalnim minusom. A po povratku na teren - kao da su neke druge reprezentacije izašle na teren.

Dragan Stojković Piksi je odlučio da na pauzi na teren pošalje Dušana Tadića, koji je tako postao rekorder sa 106 nastupa u nacionalnom dresu, ali je u igru poslao i Luku Jovića, što je trebalo da donese još ofanzivniju igru.

Ali, umesto toga - "orlovi" su bili neprepoznatljivi, nisu uspeli da spoje nekoliko pasova, a kamoli da ugroze Kiprane, dok je rival bio taj koji je dominirao. Sve je češće lopta bila pred golom Predraga Rajkovića, koji je bio na mukama da sačuva mrežu. U jednoj situaciji je imao i sreće, budući da je Pitas pogodio stativu.

Kao da je i sam Piksi tada strepeo za konačan ishod, pa je odlučio da iz igre izbaci napadača Aleksandra Mitrovića, kao i Filipa Kostića, umesto kojih su ušli Mijat Gaćinović i defanzivni vezni fudbaler Saša Zdjelar. Dakle, selektor Srbije se opredelio da se brani kako bi sačuvao pobedu i sprečio totalni fijasko u ovim martovskim prijateljskim utakmicama.

No, neće ni ta pobeda popraviti veoma lošu sliku srpskih fudbalera na pomenuta dva meča - protiv Rusije i Kipra. Jasno je da će do juna nešto dramatično morati da se promeni kako "orlovi" ne bi bili vreća za udaranje protiv Engleske, Danske i Slovenije. A ta dva i po meseca će za tili čas proći...

KIPAR - SRBIJA 0:1 (0:1)

Stadion: "AEK Arena". Strelac: S. Milinković Savić u 7. minutu. Sudija: Marko di Belo (Italija). Žuti kartoni: Koreja (Kipar), Mašović (Srbija).

KIPAR: Mal - Karo (od 6. Kiprijanu), Gogić, Laifis - Andreu (od 46. Špoljarić), Kirijaku (od 88. Pileas), Kusulos (od 75. Artimatas), Koreja - Loizu (od 83. Hrisostomu), Haralampus, Pitas (od 88. Kakulis).

SRBIJA: Rajković - Milenković, Mašović (od 85. Eraković), Babić - Živković, Mijailović, Lukić (od 46. Jović), Kostić (od 63. Zdjelar) - Samardžić (od 46. Tadić), S. Milinković Savić (od 76. Baždar) - Mitrović (od 62. Gaćinović).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati