Fudbal

Direktno.rs

17. 03. 2024. 19:21 1

Spektakl i 7 golova: Junajted u 121. izbacio Liverpul!

Fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se u polufinale FA kupa pošto su savladali Liverpul na "Old Trafordu" 4:3 posle produžetaka! Odlučujući gol je postigao Dijalo u 121. minutu, zahvaljujući kom su "crveni đavoli" izbacili velikog rivala.

Junajted je imao priliku već u drugom minutu meča. Van Bisaka je dodao loptu do Maina u kaznenom prostoru, a ovaj je traljavo šutirao, pa golman nije imao mnogo problema.

Salah je u osmom minutu stvorio prvu dobru priliku za goste, kada je uputio jak centraršut, međutim lopta je otišla pored stative.

Junajted je došao u vođstvo već iz narednog napada. Garnaćo je šutirao iz kaznenog prostora, ali je golman "redsa" odbranio. Međutim, Mektominej je pokupio odbitak i samo prosledio loptu u gol za 1:0.

U 35. minutu Junajted je kreirao šansu preko Rašforda, koji je dodao u prostor, potom je ponovo Maino šutirao, ali je Keleher odbranio.

Odmah potom Dijaz je uputio jak šut ka Onani, koji je bio odlično postavljen i odbranio.

Stigao je nedugo zatim Liverpul do željenog gola. Endo je bio strelac, ali je dosuđen ofsajd jer je Salah prilikom pasa bio u nedozvoljenoj poziciji.

Ispravili su se gosti vrlo brzo. Nunjez je u 44. mimnutu primio pas u kaznenom prostoru, pa prosledio loptu MekAlisteru, a ovaj uputio jak i precizan šut, koji Onana nije mogao da zadrži. Na semaforu je bilo 1:1.

U drugom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena došlo je do totalnog šoka za Mančester junajted. Nunjez je šutirao, Onana odbranio, ali je Salah pokupio odbitak i uhvatio golmana Junajteda nesnađenog, lopta se odbila od stativu za potpuni preokret Liverpula. Ovo je bio 13. pogodak Salaha protiv Mančester junajteda.

Onana je odlično branio u drugom poluvremenu, pošto je po povratku na teren odbranio veliku šansu Nunjeza, koji je prošao po denoj strani i šutirao, ali Kamerunac je bio odlično postavljen.

Nunjez je ponovo krenuo na gol Junajteda, izbacio Varana iz koraka, ali je Onana još jednom fantastično reagovao i sačuvao rezultat. Nastavio je Liverpul ofanzivu ka golu Junajteda, međutim nije bilo promena na semaforu.

"Vaskrsli" su domaći u 87. minutu, kada je Garnaćo nekako uspeo da prosledi loptu do Antonija, koji napravio sebi dovoljno prostora, okrenuo se i poslao loptu pravo u gol za 2:2.

Odmah potom, Junajted je imao jako mnogo sreće, pošto je Eliotov šut zakačio stativu, inače bismo gledali gol utakmice.

U 94. minutu Rašford je promašio šansu utakmice, praktično je bio sam ispred gola, ali je promašio čist zicer, pa je meč otišao u produžetke.

U produžetku je Eliot u 105. minutu doneo novo vodstvo Liveprulu, ostao je praktično sam ispred šesnaesterca i jako šutirao, lopta je pogodila Eriksena, prošla kroz ngoe Megvajeru i završila u mreži Onane za 3:2.

Nastavio se haos na "Old Trafordu", a režirao ga je Markus Rašford. Engleski reprezentativac ovog aputa u 112. minutu nije promašio, već postigao gol iz kaznenog prostora za 3:3.

I konačno, Mančester junajted je ponovo poveo u 121. minutu utakmice. Dva na jedan su krenuli Garnaćo i Dijalo u ofanzivu, potom je Dijalo dobio pas od saigrača u šesnaestercu i golman je bio nemoćan, 4:3.

Dijalo je zbog proslave dobio drugi žuti karton i morao je ranije da završi meč, ali nije ga to mnogo rastužilo, jer je, kada se sve sabere, dao gol za pobedu protiv velikog rivala i plasman u polufinale FA kupa.

MANČESTER JUNAJTED - LIVERPUL 4:3 (2:2, 1:2)

Stadion: "Old Traford". Strelci: Maktominej u 10, Antoni u 87, Rašford u 112. i Dijalo u 120+1. minutu za Mančester junajted, a Mekalister u 44, Salah u 45+2. i Eliot u 105. za Liverpul. Sudija: Džon Bruks. Žuti kartoni: Fernandeš, Dijalo (Mančester junajted), Mekalister, Gomez, Keleher (Liverpul). Crveni karton: Dijalo (Mančester junajted) u 120+2. minutu.

MANČESTER JUNAJTED: Onana - Van-Bisaka (od 71. Megvajer), Varan (od 85. Dijalo), Lindelef (od 105. Maunt), Dalo - Mektominej, Majno (od 80. Eriksen) - Garnačo, Fernandeš, Rašford - Hejlund (od 71. Antoni).

LIVERPUL: Keleher - Gomez (od 101. Cimikas), Kvansa, Van Dajk, Robertson (od 76. Bredli) - Endo, Mekalister, Soboslaj (od 72. Eliot) - Salah (od 77. Gakpo), Dijaz (od 114. Klark), Nunjez.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati