Fudbal

M. Z.

17. 03. 2024. 17:53 2

Zvezda "petardom" do plus 4, prekinuta serija Radničkog

Fudbaleri Crvene zvezde su u derbiju 26. kola Superlige Srbije kod kuće savladali kragujevački Radnički sa 5:0, pa će tako reprezentativnu pauzu dočekati sa četiri boda više od prvog pratioca Partizana. Ujedno su crveno-beli prekinuli i nestvarnu seriju Kragujevčana od sedam vezanih pobeda.

Izabranici Vladana Milojevića su puni samopouzdanja dočekali meč sa ekipom sa "Čika Dače", budući da su se u prošlom kolu vratili na prvo mesto, a došli su u situaciju da se novim trijumfom "odlepe" na tabeli, budući da je Partizan ove nedelje odigrao samo 1:1 u Lučanima protiv Mladosti. I takvu prilku crveno-beli nisu propustili.

Ofanzivno su ušli u meč, a nešto više od 18.000 navijača na stadionu "Rajko Mitić" nije dugo čekalo gol, jer se mreža gostiju tresla u 10. minutu. Tada je na pas Gelora Kange veoma dobro reagovao Marko Stamenić, te je doneo prednost - 1:0.

Crveno-beli su dobar deo posla na ovom meču završili već u 20. minutu, kada je na semaforu pisalo 2:0. Srđan Mijailović se ovoga puta našao u ulozi asistenta, pronašao je Šerifa Endiajea, koji je petom savladao Lekovića.

Kao da situacija za Kragujevčane nije bila dovoljno teška - već je u 48. minutu dodatno otežana. Tada je drugi žuti karton dobio Simović, i to u kratkom vremenskom intervalu, pošto je prvi put javnu opomenu dobio dva minuta ranije.

Brojčanu prednost na terenu fudbaleri Zvezde su iskoristili da dodatno uvećaju prednost i na kraju da ubedljivo slave.

Samo dva minuta nakon što su ostali sa igračem manje, fudbaleri Radničkog su primili treći gol. Ponovo je metu pogodio Šerif Endieje, ovoga puta na pravovremeno dodavanje Mirka Ivanića.

Iako je tada rešila pitanje pobednika, Zvezda nije stajala, imao je veliku šansu MIjailović, no nije je iskoristio, ali je to učinio Hvang u 68. minutu posle pasa Pitera Olajinke za ogromnih 4:0. Goleada je nastavljena u 76. minutu, kada se u strelce upisao i rezervista Aleksandar Katai, koji je samo 12 minuta ranije ušao umesto Kange, i povisio je na konačnih 5:0.

Crveno-beli su ovim visokim trijumfom potvrdili da se nalaze u veoma dobroj formi, budući da ovog proleća samo u večitom derbiju nisu uspeli da dođu do celog plena. To je doprinelo tome da posle 26 superligaških kola imaju četiri boda više od Partizana i lepu šansu da u plej-of uđu sa prvog mesta, što garantuje domaći teren u trećem ovosezonskom večitom derbiju.

Sa druge strane, Radnički je prekinuo neverovatnu seriju od sedam vezanih superligaških pobeda na proleće, ali to ne menja mnogo situaciju Kragujevčana na tabeli, budući da su ostali na četvrtoj poziciji sa 41 bodom (jednim više od Čukaričkog) i dobrom šansom da na kraju izbore mesto koje vodi u Evropu.

CRVENA ZVEZDA - RADNIČKI 1923 5:0 (2:0)

Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: 18.241. Strelci: Stamenić u 10, Endiaje u 20. i 50, Hvang u 68. i Katai u 76. minutu. Sudija: Jovan Šegrt. Žuti kartoni: Simović, Ristić, Zorić (Radnički 1923). Crveni karton: Simović (Radnički 1923) u 50. minutu.

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Mijailović, Điga, Spajić, Rodić (od 80. Radojević) - Kanga (od 64. Katai) - Bukari, Hvang, Stamenić (od 64. Mimović), Ivanić (od 64. Olajinka) - Endiaje (od 70. Sremčević).

RADNIČKI 1923: Leković - Ćosić, Šerbečić, Simović, Dadić - Aleksić (od 68. Đurić), Ristić (od 68. Bukumira) - Vidosavljević (od 68. Ivelja), Sali (od 52. Mitrović), Bevis (od 52. Zorić) - Gluščević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati