Fudbal

M. Z.

17. 03. 2024. 15:25 6

Hod po mukama: Partizanu samo bod u Lučanima!

Fudbaleri Partizana su upisali novi kiks u šampionskoj trci. Posle poraza od Napretka u prošlom kolu, sada su u 26. rundi Superlige Srbije odigrali samo 1:1 sa lučanskom Mladosti, pa će reprezentativnu pauzu dočekati na drugom mestu. Ostaje samo da se vidi da li će za Crvenom zvezdom kaskati bod, dva ili četiri.

Izabranici Igora Duljaja su očigledno u kontra ritmu. Uzeli su u večitom derbiju bod protiv Crvene zvezde, da bi se onda propisno namučili u mečevima protiv, uslovno rečeno, lakših protivnika - Napretka (poraženi sa 0:1) i lučanske Mladosti.

Praktično od početka se moglo naslutiti da u Lučanima igrače Partizana čeka hod po mukama. Jer, teško je bilo igrati po veoma lošem terenu, pokušavali su crno-beli nešto da urade pas igrom, ali nije išlo, budući da je bedem rivala ispred golmana Stamenkovića sve pokušaje Goha, Zahida, Severine i Baždara osujetio.

Praktično, Partizan je najopasnije zapretio u finišu meča, kada su u šansama bili Zahid i Baždar, ali je Stamenković ostajao nesavladan.

I kada se očekivalo da će se na poluvreme otići bez golova - usledio je šok za navijače Partizana. Jer, Varjačić je u 44. minutu uputio loptu sa boka, u skoku se najbolje snašao Bojić, koji je nadvisio Stojkovića i Kovačevića, i savladao je Jovanovića za 1:0.

Sa minimalnom prednošću Lučanaca se u otišlo na poluvreme. Nije Igor Duljaj bio zadovoljan onime što je video, pa je već na pauzi izvršio dve promene - Natho i Nikolić su zamenili Baždara i Kastilja. I odmah je Natho imao dobru šansu, ali je njegov pokušaj u 48. minutu zaustavio Stamenković.

Ali, velike šanse su imali i Lučanci da dupliraju prednost - tako je Ćirković u 51. minutu šutirao tik preko prečke posle greške Kovačevića, da bi pet minuta kasnije udarac Veličkovića sa peterca otišao pored gola.

Pokušavao je i Partizan, ali je novu stopostotnu šansu imala Mladost, kada je u 69. minutu Frajdej izašao sam ispred Jovanovića, koji je uspeo da mu odbrani udarac i skrene loptu u korner.

I ti promašaji su se obili o glavu fudbalerima Mladosti, jer je Partizan sve to kaznio u 85. minutu. Tada se kroz odbranu rivala praktično prošetao Zahid, da bi se posle odbitka najbolje snašao rezervista Nemanja Nikolić, koji je doneo izjednačenje - 1:1.

Crno-beli su do kraja pokušali da dođu do celog plena, no u tome nisu uspeli, pa su zabeležili novi kiks u šampionskoj trci. Priliku da se dodatno udalji ima Crvena zvezda, koja će, ako savlada najprijatnije iznenađenje kragujevački Radnički, pred reprezentativnu pauzu otići na plus četiri.

MLADOST LUČANI - PARTIZAN 1:1 (1:0)

Stadion: SC "Radoš Milovanović". Strelci: Bojić u 44. minutu za Mladost Lučane, a Nikolić u 85. za Partizan. Sudija: Predrag Janjuš.

MLADOST LUČANI: Stamenković - Andrić, Cvetinović, Joksimović - Varjačić, Tumbasević, Pejović, Udovičić - Ćirković, Veličković (od 84. Žunić), Bojić (od 64. Frajdej).

PARTIZAN: Jovanović - Stojković (od 64. Filipović), Kovačević (od 75. Trifunović), Marković, Antić - Ovusu, Kastiljo (od 46. Natho) - Severina (od 56. Kalulu), Zahid, Goh - Baždar (od 46. Nikolić).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati