Fudbal

[ Izvor: Sport klub/Branko Spasojević ]

17. 03. 2024. 13:15 1

FSS odjavio Nišlije: Ništa od sastanka na Terazijama

Nema ništa od očekivanog sastanka predstavnika niškog Radničkog sa rukovodstvom Fubalskog saveza Srbije. Barem za sada...

Sa Terazija 35 nije stigao odgovor na pismo sa Čaira.

Potpredsednik, Branislav Nedimović, povukao se u poslednje vreme. Nije se pojavio na Zlatnoj lopti, nema ga u javnosti, niti je spreman da se oglašava na „vruće teme“, kojih je sve više… Dani fudbala u Banjaluci imali su vanrednu težinu, dovoljnu za izuzetak. Srpski savez odavno je u polju svakojakih sukoba, čiji kraj se ne vidi, zato je možda i razumljivo odsustvo potpredsednika sa medijske scene.

Očekivano, na pismo iz Niša, nije reagovao ni predsednik Dragan Džajić. Reprezentaciju očekuju dve prijateljske utakmice, u Rusiji i na Kipru, selektor je sebi obezbedio novi ugovor i u nevreme nametnuo fudbalskom vrhu nove obaveze. Postoje preči poslovi na Terazijama od izučavanja pisanija sa Čaira.

Hijerahijski logično, na liniji sa Nišave „prozvanih“, najmanje pozvan da se bavi Radničkim bio je generalni sekretar Jovan Šurbatović.

FSS nije rešen da Nišlijama izađe u susret iz više razloga.

Vapaji sa Čaira, najpre, kako smatraju na Terazijama 35 nemaju realno uporište u praksi. Sudijska komisija nije posebno tematizirala suđenje na utakmicama Radničkog, tek po koja sporna odluka ne bi trebalo da bude razlog za uzbunu.

FSS, očigledno, ne haje mnogo na glas „sporednih igrača“ na velikoj sceni. U četvrtak je prestupnicima stigla i poruka – u vidu višemilionskih kazni za komentarisanje suđenja. Oko 25.000 evra za rečenice u medijima nije mala svota, teško ko će u narednom periodu imali smelosti da se javno oglašava na istu temu.

Treći i podjednako „ubedljiv“ razlog krije se u činjenici da u vrhu srpske kuće fudbala postoji stav – eventualan sastanak povukao bi za sobom presedan i u vidu domino efekta proširio prostor klubovima za dodatne zahteve. A, to u najavi raspleta prvenstva ne bi bilo dobro.

Napokon, podjednako bitno, Radnički nema više ni približnu moć iz ranijih godina. Ne tako davno, u vreme Slaviše Kokeze jedan od najuticajnijih domaćih klubova, promenom fudbalske i političke klime, dospeo je na marginu, skoro nemoćan da značajnije utiče na odluke FSS.

Sudijska komisija uživa maksimalno poverenje ključnih ljudi unutar i van srpske kuće fudbala. I to je u ovom trenutku najbitnije. Prvenstvo odmiče, tabela dobija konkretnije konture i nema razloga za dramu.

Ionako sad sve teče prema planu…

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati