Fudbal

09. 03. 2024. 19:49 0

Majnc nastradao: Bajern brojao do OSAM

Aktuelni šampion Bajern je podigao formu posle plasmana u četvrtfinale Lige šampiona, deklasirao je nejaki Majnc sa 8:1 u 25. kolu Bundeslige i sačuvao je kakvu-takvu nadu da ipak može da se u finišu sezone dokopa 12. uzastopne titule. Sada su Bavarci na minus sedam u odnosu na vodeći Leverkuzen, koji će u nedelju biti domaćin Volfzburgu.

Izabranici Tomasa Tuhela ove subote su poveli protiv "davljenika" Majnca u 13. minutu. Akcija je krenula ispucavanjem golmana Nojera, a na kraju je Musijala spasio loptu da ne izađe u gol-aut i sa leve strane poslao pas u peterac, gde je natrčao Hari Kejn i rutinski zatresao mrežu za 1:0.

O drugom golu Bajerna će se puno pričati. Miler je u 20. minutu fauliran na desnom boku i dok je on vodio raspravu sa rivalima, lopti se prikrao Kimih i centrirao iz slobodnog udarca na nepostavljenu odbranu Majnca. Kejn je glavom pogodio stativu sa šest metera, a na odbitak je natrčao Gorecka i sproveo loptu na željeno mesto za 2:0.

U 31. minutu je Majnc smanjio na 2:1 i to fantastičnim pogotkom Amirija. Imali su gosti slobodan udarac na oko 30 metara od gola, Gruda je samo kratko odložio loptu za Amirija, koji je ispalio "projektil" i zakucao loptu u same rašlje, iza nemoćnog Nojera.

Igrao se sedmi minut nadoknade prvog poluvremena, kada je Kejn vratio Bajern na plus dva. Gorecka je poslao sjajan pas u kazneni prostor kroz zadnju liniju Majnca, Kejn se ušunjao u prazan prostor, izbegao ofsajd zamku, izašao sam pred golmana Zentnera i matirao ga, za 3:1.

Samo što je počelo drugo poluvreme, domaćin je povisio na 4:1. Sjajna timska akcija završena je asistencijom Musijale i golom Milera sa tri metra.

Bajern je peti gol dao u 61. minutu. Kejn je sa desne strane poslao loptu na levu, a tamo se Musijala poigrao sa čuvarom i preciznim udarcem postigao pogodak.

Mukama Majnca to nije bio kraj. Gnabri je u 66. minutu pogodio za 6:1, a Hari Kejn je u 71. minutu kompletirao het-trik, za 7:1.

Konačan rezultat od čak 8:1 postavio je Gorecka u 92. minutu, posle asistencije Kimiha.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati