Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

05. 03. 2024. 23:04 0

Kejn spasio Tuhela, Mbape je klasa

Fudbaleri Bajerna i PSŽ-a obezbedili su plasman u četvrtfinale Lige šampiona. Nemački tim je uspeo da neutrališe poraz iz Rima i razbio Lacio sa 3:0, dok je PSŽ savladao Real Sosijedad i kao gost rezultatom 1:2.

Fudbaleri Bajern Minhena plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su večeras u revanšu na "Alijanc areni" pobedil ekipu Lacija rezultatom 3:0. Ovom pobedom Kejn i ekipa su omogući Tomasu Tuhelu da provede još koje vreme na klupi šampiona Nemačke.

Rimljani su slavili u prvom meču na "Olimpiku" - 1:0, ali to nije bilo dovoljno, iako je do 39. minuta delovalo da večeras Lacio ima odgovor.

Bajern Minhen je očekivao bio taj koji je diktirao tempo od samog početka i napadao. Opasni napadi su se ređali, prvi ozbiljan šut imao je Musijala, golman Provedel je upisao prvu intervenciju.

Iako je Bajern dominirao i igrao na polovini rivala, u 37. minutu "Alijanc arena" se zaledila, Zakanji je centrirao sa levog boka, De Liht je potkačio loptu koja je pala pravo na glavu Ćiru Imobileu, ali je njegov udarac glavom završio tik pored stative.

Kazna je usledila samo minut kasnije, Miler je glavom spustio loptu u šesnaesterac, Gereiro nije dobro uspeo da je zahvati, ali je njegov udarac u svom stilu Hari Kejn samo skrenuo u mrežu za 1:0.

U nadoknadi prvog dela igre, Bajern je postigao i drugi gol, posle kornera sa leve strane, De Liht je uhvatio volejčinu, a Miler glavom samo skrenuo u mrežu za 2:0.

Drugo poluvreme bilo je nešto drugačije po intenzitetu igre, pre svega zbog toga što je Bajern već imao dva gola prednosti. Praktično da većih šansi nije bilo sve do tog 66. minuta kada je Sane šutirao, Provedel odbranio, ali je Kejn opet na pravom mestu za nedostižnih 3:0.

Bajern je do kraja utakmice odrađivao posao, Tomas Tuhel je osvežio ekipu izmenama, ušli su Dejvis i Tel i Bavarci su meč mirno priveli kraju za plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Sve u svemu, kada se pogleda i statistika i prikazana igra, uz rezultat, ipak je jasno da je Bajern potpuno zasluženo prošao, i pored poraza u prvom meču i činjenice da je u Bundesligi podbacio. Evropu u Bavarskoj, ipak, posebno vole...

Fudbaleri Pari Sen Žermena plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona pošto su i u drugom meču, ovog puta na stadionu "Reale arena", savladali Real Sosijedad 1:2 (0:1). Ukupan rezultat dvomeča jeste 1:4.

Možda je Real Sosijedad imao domaći teren i jurio je zaostatak, ali u ovom momentu nisu na nivou Pari Sen Žermena koji je taktički bolje odradio svoj posao, prepustio Kilijanu Embapeu da uradi ono što radi najbolje i odlazeći napadač im je to vratio sa čak tri od ukupno četiri postignuta gola koliko je tim Luisa Enrikea dao za 180 minuta.

Francuski šampion je vrlo brzo propustio prilku za vođstvo kada je Embape proigrao Bredlija Barkolu, a bivši napadač Liona sa nekoliko metara pogodio u telo Aleksa Remira na golu Baskijaca. Međutim, nije proteklo mnogo vremena od trenutka kada se njegova mreža ipak zatresla. Na nezahvalnom delu terena, Embape prihvata loptu, ali pronalazi prostor da se izvuče na pogodniji ugao za udarac i potom predivnim golom u 15. minutu razočarava, punu nade, "Reale arenu". Golčina, pritom je i pocepao malu mrežu usled čega je arbitar Majkl Oliver nakratko prekinuo meč do tehničari nisu ispravili problem.

Nedugo zatim, momak koji bi uskoro u kontinuitetu trebalo da udiše vazduh Pirinejskog poluostrva, što mu očigledno nimalo ne smeta, imao je odličnu situaciju da duplira prednost svoje ekipe, ali je Aleks Remiro briljantno reagovao. Real Sosijedad je imao nekoliko dobrih fragmenata u svojoj igri, ali prečesto su ostajali nedorečeni, grešili u predaji i u završnici. To ih je koštalo da možda ovaj meč, pa i dvomeč, učine interesantnijim.

Sve je završio onaj koji je i započeo - Kilijan Embape. Savršen pas Kang-in Lija, Kilijan izbegava ofsajd i sam ide ka Remiru kojeg vara telom i na dominantan način završava akciju u 56. minutu.

Domaćin je stvorio dobre šanse posle toga, postigao i gol iz minimalnog ofsajda... Ipak, zaslužili su da se upišu i uspeli su i to preko kapitena Mikela Merina koji je u 89. posle gužve savladao Điđa Donarumu za određenu zahvalnicu punom stadionu koji je to znao da proslavi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati