Fudbal

[ Izvor: Sportske novosti ]

05. 03. 2024. 10:38 0

Jovanović u Srbiji nepoželjan, a mogao bi da sudi hrvatski derbi

Fudbalski savez Hrvatske doneo je odluku da sve derbi mečeve u domaćem prvenstvu do kraja sezone sude stranci, prenose "Sportske novosti".

Tako bi najbolji srpski sudija Srđan Jovanović uskoro mogao da deli pravdu u najvećem derbiju hrvatskog fudbala između Dinamo Zagreba i Hajduka.

Ideja je da mečeve sude elitne UEFA sudije, a Srbin je svakako jedan od njih.

- Ko bi mogao da vodi naše derbije? Verovatno su najveća šansa susedne države, pa se ne bi trebalo čuditi ako se na utakmici Hajduk - Dinamo sa pištaljkom pojavi Slovenac Slavko Vinčić ili Irfan Peljto iz BiH ili Srbin Srđan Jovanović, ili neki četvrti tih država. U HNS-u nije precizno definisano iz kojih će država pokušati da dovedu sudije, mogu to da budu i Italijani, Nemci, Holanđani... Ali prema onome što se može čuti iz Sudijske komisije, to nije lak posao pa bi sa susedima mogla da bude najveća šansa - piše hrvatski portal.

Za Evropu i svet je možda dobar, ali ne i za Superligu Srbije, jer večitima, nažalost, nije po volji. Kako to obično biva, u inostranstvu ga izuzetno cene i poštuju, a u Srbiji provlače kroz najgore blato, pa se tako nije našao na listi kandidata za 172. večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana koji je na programu u subotu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati