Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

02. 03. 2024. 18:09 2

Zvezda sa dva penala pokorila Bačku Topolu

Aktuelni šampion Crvena zvezda zabeležila je i četvrtu pobedu u nastavku prvenstva pošto su slavili u Bačkoj Topoli 1:3 protiv TSC-a .Bio je to vrlo zanimljiv meč, pogotovu u drugom poluvremenu, u kojem smo videli tri gola i sijaset šansi.

Od samog starta Crvena zvezda je preuzela kontrolu nad loptom i kroz svih 45 minuta je imala veći posed, osim u nekim kratkim intervalima kada je domaćin uspevao da poveže nekoliko pasova. Nije bilo velikih prilika, a najbolja je bila kada je Kanga sjajnim udarcem pogodio prečku.

Problem za goste se desio sredinom poluvremena kada se povredio Aleksandar Dragovi, koji je morao da napusti igru, a vrlo brzo i posle toga isto je morao da uradi Lučić. Umesto njih su ušli Điga i Stamenić.

Gol smo videli u 36. minutu. Gosti su poveli iz penala, a da bi bio sviran morala je da reguje VAR soba. Kanga je u visokom presingu ukrao loptu, a potom je oboren od strane Vulića. Posle gledanja snimka se videlo da je Vulić zakačio loptu i rukom, pa je sudija dosudio najstrožu kaznu.

Kanga je bio siguran sa bele tačke za 0:1.

TSC je posle primljenog gola krenuo malo agresivnije ka golu Glazera i u samom finišu su imali dve dobre situacije, ali je prvo Điga, a potom Glazer, očistio opasnost od gola Zvezde.

U drugo poluvreme domaćini su ušli ofanzivnije i imali su nekoliko šuteva, ali bez većih prilika. Sa druge strane, Zvezda je propustila možda priliku i da reši meč pošto je napravila nekoliko odličnih prilika posle visokog presinga, a najbolje su imali Ivanić i Bukari.

Kao kazna za te promašaje, TSC je izjednačio u 61. minutu. Posle kornera Pantović je glavom odlično reagovao i bilo je 1:1.

Ali nije dugo trajala radost domaćih. Samo 2 minuta kasnije, posle centaršuta Hvanga, lopta je srećno došla do Bukarija koji je odlično reagovao i uz bližu stativu zatresao mrežu za 1:2.

Posle toga se ušlo u mirniji deo meča, oba trenera su napravili izmene, a upravo je rezervista Olajinka bio zaslužan za novi penal Zvezde. Dobro se Nigerjac pozicionira za centaršut Hvanga,a aAntonić je sa dve ruke odgurnuo Olajinku i dosuđen je kaznenei udarac.

Ovoga puta izvođač je bio Hvang i bio je siguran za 1:3.

Do kraja meča, crveno-beli su zbog povrede ostali i bez Uroša Spajića, koji se požalio na povredu zgloba. Zbog toga je poslednjih 5 minuta ekipa Vladana Milojevića igrala sa 10 igrača.

Međutim, nije bilo značajnijih dešavanja pa je Crvena zvezda na kraju slavila sa 1:3 i sa dobrim raspoloženjem ulazi u Večitideri protiv Partizana narednog vikenda na svom stadionu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati