Fudbal

[ Izvor: Sportklub ]

28. 02. 2024. 13:41 1

Nedeljković još ne trenira sa Zvezdom, a kad će?

Kosta Nedeljković još ne trenira sa Zvezdinom ekipom, a kad će - zavisi isključivo od Aston Vile! Dok ne stigne drugačija sugestija kluba iz Birmingema, desni bek mora da obavlja terapije i ne ulazi u jače napore.

Izvesno je da Nedeljković neće igrati u večitom derbiju 9. marta, a skoro jasno da će propasti i plan selektora Srbije Dragana Stojkovića da ga ima u timu za prijateljske utakmice sa Rusijom i Kiprom. Sve su poremetili problemi sa kukovima, locirani krajem januara tokom pregleda uoči transfera.

Nije to ni klasična povreda, ni nedostatak iz kategorije da se ruši transfer, ali jeste bio signal ljudima iz Aston Vile da odrede zabranu treninga sa ekipom i otvore obavezan proces lečenja. Sve odluke su u rukama ljudi iz Birmingema.

Takmičarske ambicije i potrebe Crvene zvezde jedna su strana priče, a Aston Vilu to ne dodiruje i u skladu sa činjenicom da su u Birmingemu platili igrača imaju pravo i da odlučuju o njemu. Ne žele ni minimum rizika, procenjuju da je za Kostu i dalje najbolje da je na terapijama i laganim treninzima.

Izveštaji o procesu Kostinog lečenja šalju se u Birmingem, uz potpunu neizvesnost hoće li uopšte i zaigrati za Crvenu zvezdu do kraja sezone.

Čak i kad bi danas stiglo zeleno svetlo od Aston Vile za priključak takmičarskom timu Crvene zvezde, mladi bek ne bi mogao da igra u večitom derbiju. Iza njega je mesec dana bez redovnog trenažnog procesa, potrebno je vreme da na kondicionom planu dođe do nivoa za utakmice.

U Crvenoj zvezdi moraju da se prilagođavaju situaciji, a izostanak Nedeljkovića doneo je veliki problem. Bilo je planirano da u njemu dobiju ne samo pouzdanu opciju na desnoj strani odbrane, nego i standardnog bonusa.

U aktuelnim okolnostima trener Milojević je u prva tri prolećna kola menjao startne bonuse, a poslednja varijanta bila je da se lansira kao desni bek Ognjen Mimović. Ukoliko se opredeli za njega i na gostovanju TSC-u Bačkoj Topoli, bio bi to korak i ka debiju mladog defanzivca i u večitom derbiju.

Jesenje igre Koste Nedeljkovića bile su razlog za rađanje ideje selektora Stojkovića da njegovim uvođenjem u reprezentaciju promeni sistem igre, o čemu je Sport klub ekskluzivo pisao. Ipak, kako sada stoje stvari moraće da se sačeka na debi u seniorskoj selekciji.

Preduslov da Nedeljković učestvuje na Prvenstvu Evrope u Nemačkoj je da ne pauzira do kraja sezone, a velika je šteta ukoliko i definitivno Piksi ne bude u prilici da ga istestira u martovskim proverama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Braća po mukama

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati