Fudbal

Milan Zarić

24. 02. 2024. 17:55 6

Dva penala i lagana pobeda Zvezde protiv Čuke

Fudbaleri Crvene zvezde lako su u svoju korist rešili derbi 22. kola Superlige Srbije, pošto su na stadionu "Rajko Mitić" sa 3:0 savladali Čukarički.

Duel Zvezde i Čukaričkog je imao epitet derbija pre ovog kola, ali gosti igrom taj epitet nisu opravdali. Zvezda je u najvećem delu meča bila bolji, dominantniji rival i bez većih napora je kontrolisala i igru i rezultat.

Tome je doprinelo i rano vođstvo crveno-belih. U šestoim minutu meča dosuđen je penal za Crvenu zvezdu, kada je posle nabačene lopte Olajinke sa leve strane, došlo do sudara glavama Spajića i defanzivca Čukaričkog Tošića. Zvezdin štoper je prvi došao do lopte, uspeo je i da je uputi preko gola, a onda ga je Tošić udario glavom.

Sudija Ivković najpre nije pokazao na belu tačku, ali je na intervenciju iz VAR sobe proverio tu situaciju i dosudio jedanaesterac.

Precizan sa bele tačke bio je Gelor Kanga i tako crveno-belima doneo rano vođstvo - 1:0.

Zvezda je nastavila da dominira, Čukarički je bio sabijen na svoju polovinu, pa su se ređale odlične prilke koje nisu koristili Endiaje i dva puta Bukari.

I, tek što je Čukarički prvi put pripretio preko Luke Adžića, Zvezda je u 36. minutu udvostručila vođstvo. Mirko Ivanić je lepo proigrao Endiaja u kaznenom prostoru gostiju, ovaj je obišao istrčalog golmana Filipovića i onda mirno poslao loptu iskosa sa desne strane u suprotni ugao - 2:0.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, u kom je Čukarički pokazao nešto više ćivosti, ambicije, žeje, ali sve to je bilo daleko od ozbiljnog evropskog nivoa, pa i onog na kom smo "brđane" jesenas gledali u Ligi konferencija.

Uspeli su gosti u par navrata da zagreju dlanove uglavnom besposlenog Omrija Glazera, ali ništa više od toga, a Zvezda je do ubedljivije pobede stigla u 76. minutu, kada je Vranješ oborio Endiajea u kaznenom prostoru i skrivio penal.

Ovoga puta je Osman Bukari bio precizan sa bele tačke, za konačnih 3:0.

Dodajmo još da je za Zvezdu debitovao mladi Mimović na poziciji desnog beka i sasvim solidno je obavio svoj posao u ulozi bonus igrača.

CRVENA ZVEZDA - ČUKARIČKI 3:0 (2:0)

Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: 14.348. Strelci: Kanga (penal) u 9, Endiaje u 36. i Bukari (penal) u 75. minutu. Sudija: Marko Ivković.

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Mimović (od 61. Nikolić), Spajić, Dragović, Rodić - Hvang, Ivanić (od 61. Mijailović) - Bukari, Kanga (od 83. Šljivić), Olajinka (od 61. Lučić) - Endiaje (od 76. Kraso).

ČUKARIČKI: Filipović - Stevanović (od 70. Rogan), Vranješ, Jovanović, Tošić (od 78. Stanković) - Nikčević (od 46. Cvetković), Sisoko (od 76. Milojević), Docić, Ivanović - Miladinović, Adžić (od 70. Ergelaš).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati