Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

21. 02. 2024. 10:03 0

Kod Terzića je kratak put od "nisu na prodaju" do transfera

Transferi Koste Nedeljkovića i Jovana Mijatovića su realizovani, a sve dok se ne vidi kako će im se razvijati karijere u inostranstvu trajaće i polemika u Srbiji da li je uprava napravila dobar poslovni potez ili požurila u prodaji. A, ni tada neće biti jedinstvenog zaključka.

Komentari na zvaničnim Zvezdinim stranicama na društvenim mrežama ukazuju da navijačima odavno nije teže pao odlazak tinejdžera nego u slučaju Jovana Mijatovića, ali uprava je procenila da će teško stići bolja ponuda i prihvatila je aranžman Siti grupe.

Možda bi zvezdašima sve i lakše palo u emotivnom smislu oko transfera Mijatovića i Nedeljkovića da nisu krajem godine dobijali uverenja generalnog direktora Zvezdana Terzića da se neće ići u smeru prodaje najmlađih prvotimaca.

- Mijatović i Nedeljković nisu na prodaju, rekli smo to svim zainteresovanim klubovima. Ubeđeni smo da će narednog leta imati mnogo veću vrednost nego danas. Imamo ozbiljne ponude za njih, ali su sve odbijene i oni će ostati u Zvezdi - rekao je Zvezdan Terzić 21. decembra, u danu objave raskida ugovora sa trenerom Barakom Baharom.

Tri nedelje kasnije, na početku priprema prvog tima, moglo je već da se nasluti po izlaganju Terzića da će se ići u smeru transfera.

- Mijatović i Nedeljković su poslednja dva igrača koja ćemo prodati, ali tržište određuje. Zvezda živi od transfera. Ponašamo se kao da nikad neće otići, a spremamo se da sutra mogu da odu. Čitam komentare po forumima, kažu da bi trebalo zadržati Zvezdinu decu. Jedno je kad prekrstiš ruke, a drugo kad uđeš u mašinu i osetiš realnost. Mnogo puta smo rekli da samo mladi imaju tržišnu vrednost, ako hoćete 15 do 20 miliona od transfera po sezoni morate da prodajete mlade - istakao je Terzić 10. januara.

Samo četiri dana kasnije zaključen je dogovor o transferu Nedeljkovića u Aston Vilu, u isto vreme rešavali su se administrativni detalji za prodaju Jovana Mijatovića Siti grupi.

Jasno je da je Terzićeva procena bila da ne rizikuje da čekanjem boljih ponuda i da je ispravniji poslovni potez da se dođe do fiksnog obeštećenja od 15,5 miliona evra za bisere, plus barem još dva-tri miliona kroz lako ostvarive bonuse, a tu je i 15 odsto od narednog transfera.

U intervjuu "Politici" Terzić je obrazložio razloge ekspresne prodaje dečaka koji su prirasli za srca navijačima:

- Mi smo se već opekli za Stefana Mitrovića. Imali smo ponudu od pet miliona evra i čekali smo bolju. Pustili smo ga za milion i po. Za Veljka Nikolića imali smo ponudu od četiri-pet miliona evra. Čekali smo da ga prodamo kao Luku Modrića za deset miliona, jer je to nagoveštavao, a pustili smo ga bez obeštećenja. Za Erakovića smo imali devet miliona, odbii smo i prodali ga za sedam. Ako ne osetite da je igrač u finansijskom piku, problem je. Kako se igraču povećavaju godine starosti, tako mu cena pada.

Ima Terzić pravo da donosi poslovne poteze u skladu sa ličnim procenama, ali kao što mu funkcija daje takvo takvu odgovornost, trebalo bi i da izbegava tvrdnje o sigurnom ostanku igrača, kad dobro zna nepredvidovosti prelaznih rokova i verovatnoću transfera u tom trenutku, piše Sport klub.

- Tvrdnjom da biseri sigurno ostaju poigrao se nehotično emocijama onih koji od Crvene zvezde nemaju nikakvu materijalnu korist, navijača koji vole da vide mladog i uspešnog igrača u timu i kad su 21. decembra čuli da ostaje smatrali da će tako zaista i da bude - ističe se u tekstu ovog portala.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati