Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

12. 02. 2024. 20:45 0

Dosije nameštanja Bulićevog kluba: Igrali "četiri plus", golman najsumnjiviji

FSS ne prašta - Disciplinska i etička komisija Fudbalskog saveza Srbije drastično je kaznila novobeogradski Radnički, čiji je vlasnik kontroverzni biznismen Aca Bulić, oduzimanjem šest bodova, zbog "manipulacija u vezi klađenja" na gostovanju Tekstilcu o Odžacima u meču 20. kola Prve lige Srbije.

Domaći tim dobio je meč, 11. decembra prošle godine, više nego ubedljivo - 5:0 (2:0).

Sport klub je uspeo da dođe i do preciznih podataka "Sportradara" o sumnjivim uplatama i akterima obeležene utakmice.

Sistem UEFA nadležan da detektuje i detaljno prati aktere utakmica "s one strane regularnosti", na osnovu uplata širom sveta, signalizirao je upadljivo forsiranje nekoliko igara.

Kladioničari su, u igri uživo, najpre tipovali da će Radnički izgubiti prvo poluvreme sa najmanje dva gola. Imali su i još jednu "siguricu" - da će na meču biti viđeno četiri, ili više, pogodaka. Napokon, nizale su uplate i o porazu Novobeograđana sa tri i više golova razlike.

I sve prognoze su glatko realizovane!

Tekstilac je pobedio sa 5:0, golovima Darka Stojanovića (šesti, 36. i 52. minut), Irfana Zulfića (26) i Leontija Vasića (52).

Fudbaleri Radničkog bili su pod prismotrom i pet dana ranije, u meču 19. kola sa GFK Dubočicom. Evidentirane su i tada sumnjive uplate na konačan rezultat. Navodno, pljuštale su znatno povećane uplate na "tri plus" i poraz Radničkog od najmanje dva gola razlike. U konačnom zbiru, ipak, znatno više novca zaradile su kladinoce - leskovački prvoligaš i Radnički igrali su nerešeno na "Dubočici" – 1:1!

Pod prismotrom je bila i utakmica Kupa Srbije, protiv Čukaričkog. Posle 90 minuta nije bilo golova, superligaš je u osminu finala prošao zahvaljujući boljem izvođenju jedanaesteraca.

U detaljnom izveštaju, dostavljenom od specijalizovanog sistema UEFA, kako saznaje Sport klub, imenovani su i akteri sumnjivih radnji, uz ranije bogatu istoriju. Prvi na listi imenovan je Borivoje Ristić, golman Radničkog, kao učesnik šest utakmica, u kojima su njegovi timovi potencijalno povezani sa nedozvoljenim radnjama.

Zanimljivo, iskusnom čuvaru mreže Novobeograđana to je bio i jedini meč u jesenjem delu sezone. Zamenjen je u 69. minutu.

Istaknuti su i sumnjivi učinci Mladena Lukića i Vladimira Nedeljkovića, a odmah iza golmana Ristića, po broju označenih utakmica, našao se Miroljub Pešić, kao učesnik četiri sumnjiva meča. Na listi se nalazi još nekoliko fudbalera Radničkog, čiji učinak se našao pod posebnom lupom.

Na sumnjivoj utakmici sa Tekstilcem, Radnički je golove primio u 18. i 26. minutu. Posebno velike uplate na igru "poraz gostiju sa tri i više golova razlike" pluštale su u periodu između dva pogotka ekipe iz Odžaka. Napokon, dešavanja na terenu nisu podsticala slične igre, što je izazvalo posebnu sumnju "Sportradara".

Utakmicu su posle 26. minuta i drugog gola Tekstilca sve kladionice skinule sa ponude…

FSS je ranije najavio žestok obračun sa akterima sumnjivih utakmica. Videlo se to i na primeru prijateljskog meča ubskog Jedinstva i Prve iskre iz Bariča.

Odluku o drakonskom kažnjavanju Radničkog donela je Disciplinska i etička komisija FSS, na čijem čelu se nalazi Ivan Nikolić. Novobeograđanima je ostavljena mogućnost žalbe drugostepenom organu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati