Fudbal

[ Izvor: Sportklub ]

12. 02. 2024. 15:42 23

Sad je sve poznato: Lokacija novog stadiona Zvezde

Ukoliko se bude rušio stadion "Rajko Mitić", novi objekat će biti sagrađen na istom mestu! To je suština, a zabunu je donelo prenošenje izlaganja generalnog direktora Zvezdana Terzića sa Skupštine kluba od subote, u kontekstu pravljenja trening kampa u blizini aerodroma "Nikola Tesla".

Da je medijima bilo dozvoljeno prisustvo sednici, što nije praksa od 2017. godine, do zabune ne bi ni došlo. Prenelo bi se na pravi način izlaganje Terzića, a i kroz odgovaranja na pitanja posle sednice otklonile se i najsitnije dileme, piše Sportklub.

Pojavili su se u subotu naslovi da Zvezda želi da gradi stadion u Surčinu, jer su u prvoj verziji objavljenoj na sajtu Crvene zvezde greškom iz Terzićevog govora izostavljene reči "na sadašnjoj lokaciji" u kontekstu izgradnje modernog stadiona.

Potom je promenjeno, pa se i sada na sajtu Crvene zvezde na ovu temu mogu pročitati reči Zvezdana Terzića:

- Dugoročno smatram da moramo rešiti strateško pitanje naše lokacije, odnosno modernog stadiona na SADAŠNJOJ LOKACIJI i novog i većeg trening centra koji bismo gradili blizu beogradskog aerodroma. Naš stadion se nalazi na zemljištu površine 16,5 hektara, čija tržišna vrednost iznosi više od 100 miliona evra, posle usvajanja urbanističkih uslova i rešenja imovinskih pitanja. Ceo prostor oko stadiona je mrtav i neiskorišćen kapital koji nije u funkciji razvoja našeg kluba. Duboko sam uveren da Crvena zvezda mora imati novi moderan stadion i da je održanje postojećeg statusa dugoročno neodrživo ukoliko želimo da se klub razvija.

Dakle, ideja uprave jeste da se velika površina oko stadiona komercijalizuje i na mestu gde su sada pomoćni tereni ubace propratni sadržaji, poput restorana, prodavnica, bioskopa…Da li bi se izgradio i stambeni blok, niko o tome javno nije govorio.

- Bez obzira na to što smo vezani za slavnu istoriju i tradiciju našeg stadiona, moramo da budemo svesni da ako želimo popunjen stadion i u domaćem prvenstvu, moramo narodu da ponudimo novi sadržaj, novi ugođaj i drugačiji komfor. Statistika kaže da je posećenost utakmica na novoizgrađenim stadionima širom Evrope dupliralo ili tripliralo broj gledalaca na utakmicama tih klubova, a na taj način visestruko su uvećani i prihodi. Ako želimo dalji razvoj Crvene zvezde, moramo imati novi moderan stadion - rekao je Zvezdan Terzić na Skupštini Crvene zvezde.

Ima rezona da u sklopu stadiona ne budu pomoćni tereni, svetska praksa u velikim klubovima je da trening kampove grade na periferiji grada i daleko od mesta na kojem se igraju utakmice.

Prva ideja, pre nekoliko godina, bila je da se kamp napravi u Kovilovu, a u poslednje vreme priča se o lokaciji u blizini stadiona „Nikola Tesla“.

To je, međutim, ogromna investicija za klub, a posebno pravljenje ili rekonstrukcija stadiona. Za to će biti potrebni ugovori sa investicionim fondovima, a i verovatno bi i država odvojila određeni deo budžeta za nove stadione Crvene zvezde i Partizana. Bilo je i ranije i o tome reč.

Izgradnja Nacionalnog stadiona u Surčinu, prema najavama državnog vrha, počeće 1. maja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati