Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mozzartsport ]

10. 02. 2024. 14:24 11

Terzić: Za 8 godina smo napravili 227.000.000 evra, prihod u 2023. je 60.000.000

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izvestio je članove Skupštine kluba na današnjoj redovnoj sednici o pređenom putu u proteklih 12 meseci, ali i planovima Crvene zvezde, finansijskoj situaciji kao i staroj temi - novom stadionu.

- Napravili smo od Crvene zvezde sistem koji je samoodrživ, pre svega zahvaljujući konstantnom razvoju i hrabrim investicijama. Imamo veliku tržišnu vrednost u igračima koja se povećala nakon nastupa u Ligi šampiona. Dug Crvene zvezde je u ovom trenutku daleko ispod nivoa našeg godišnjeg prihoda. Danas je budžet Zvezde veći osam puta u odnosu na 2014. godinu kada smo došli u klub. Od tada pa do danas, klub je generisao 227.000.000 evra prihoda samo od UEFA bonusa i transfera igrača, od čega 114 miliona evra od UEFA i 113.000.000 evra od transfera igrača. Odgovoran smo i uspešan klub, veliki novac smo uneli u Srbiju. Od tada pa do danas, državi smo u budžet uplatili 34.000.000 evra na ime poreza. Prihod od svih domaćih sponzora, donacija i TV prava u Srbiji je manji od iznosa plaćenog poreza - rekao je između ostalog Terzić.

On je posebno apostrofirao finansijski izveštaj za proteklu godinu.

- Crvena zvezda finansijski stabilno posluje i to je ono na šta smo takođe ponosni. U 2023. godini smo ostvarili prihod od preko 60.000.000 evra, pozitivno ćemo završiti godinu uz profit koji ćemo objaviti kada naše službe završe sva knjiženja i obračune.

Na današnoj sednici Skupštine Terzić je pričao da je dugoročan cilj novi, moderan stadion. I to iz praktičnih razloha.

- Dugoročno smatram da moramo rešiti strateško pitanje naše lokacije, odnosno modernog stadiona i novog i većeg trening centra koji bi gradili na lokaciji blizu beogradskog aerodroma. Naš stadion se nalazi na zemljištu površine 16,5 hektara čija tržišna vrednost iznosi više od 100.000.000 evra (nakon usvajanja urbanističkih uslova i rešenja imovinskih pitanja). Ceo prostor oko stadiona je mrtav i neiskorišćen kapital koji nije u funkciji razvoja našeg kluba. Duboko sam uveren da Crvena zvezda mora imati novi moderan stadion i da je održanje postojećeg statusa dugoročno neodrživo ukoliko želimo da se klub razvija.

Očekuje Terzić povećanje sponzorskih ugovora.

- Nadamo se da smo sa najvećim sponzorima pred potpisivanjem novih, uvećanih ugovora. Očekujemo novi ugovor sa našim najvećim sponzorom, kompanijom Gazprom. U okviru tog ugovora o partnerstvu sa Zenitom ćemo 23. marta odigrati prijateljsku utakmicu u Beogradu koja će biti spektakl za pamćenje. U pregovorima smo trenutno sa Telekom Srbija oko potpisivanja novog ugovora, nadamo se veće vrednosti, imajuću u vidu rast kluba u prethodnom periodu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati