Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

06. 02. 2024. 22:25 0

Gatuzo u kandžama italijanske mafije

Proslavljeni bivši italijanski fudbaler i reprezentativac, a sada trener, Đenaro Gatuzo, sa svojom porodicom prošao je kroz pravi teror od strane jedne od najozloglašenijih mafijaških grupa u Italiji - Ndrangete.

Kako prenosi "Il Mesađero", pripadnici mafije koja je glavna u Kalabriji, pretili su Gatuzovoj porodici u proteklom periodu.

U zamenu za zaštitu, pomenuta mafijaška grupa tražila je novac, a glavna meta bili su Gatuzov otac Frank i sestra Ida. Pomenuti italijanski medij prenosi i da su Gatuzovoj porodici zapaljena dva automobila i da je to bila poruka upozorenja.

Gatuzo je navodno popustio i na kraju platio nekoliko hiljada evra, kako bi sačuvao sebe i svoje bližnje.

Čuveni Italijan je trenutno trener Marseja, s kojim mu baš ne ide najbolje, a navodno razmišlja da članove porodice takođe dovede u Francusku, kako bi se makar malo sklonio od problema. Iza ozloglašene "Ndrangete" stoji moćna i beskrupulozna porodica Montalbano.

Američke obaveštajne službe objavile su u jednom trenutku da "Ndrangeta" od trgovine drogom, reketiranja i pranja novca, ostvaruje profit u visini od 3% bruto društvenog proizvoda Italije. Na osnovu prisluškivanih razgovora, kalabrijska policija uhapsila je dvojicu osumnjičenih, ali izgleda da je problem i dalje daleko od rešenog.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati