Fudbal

Direktno.rs

04. 02. 2024. 09:57 4

Tuga: Bili prvaci, imaju vrh stadion, sad idu u 4. ligu

Pre 14 godina fudbalskom Evropom odjeknula je senzacionalna vest. Hrabra "dama" suprostavila se velikanima i otišla na vrh svoje zemlje, otišla do titule prvaka tamo gde je to skoro i nemoguće pored vladara. Bila je to 2010. godine kada je ekipa Bursaspora postala prvak Turske i isprsila se velikanima Fenerbahčeu, Galatasaraju i Bešiktašu.

Ta neverovatna priča se dugo prepričavala, a i dan danas mnogi se sećaju te neverovatne sezone. Tim iz Burse je sezonu kasnije zaigrao grupnu fazu Lige šampiona u grupi sa Mančester junajtedom, Valensijom i Rendžersom.

 Nakon toga fudbalska renesansa u Bursi dostigla je vrhunac 2015. godine, tačnije 21. decembra otvorena je spektakularna "Timsah arena" dom Bursaspora. Moderan stadion kapaciteta 43.000 mesta i jedan od najmodernijih stadiona u Evropi.

I nakon toga godine bola, tuge, preživljavanja, a danas Bursaspor je pred zidom i totalnim krahom.

Na pomenutom stadionu uskoro bi se mogao gledati verovali ili ne amaterski fudbal jer je Bursaspor blizu ispadanja u četvrti rang takmičenja u Turskoj.

Eto, ispali su u treću ligu, sunce ni na slikama - Bursaspor je pre sedam sezona krenula strmoglavim putem. Prvo su ispali u drugu, zatim i treću, a sada su fenjeraši i putnici za četvrti rang. Koliko je situacija teška pokazuje podatak da za sigurnom zonom zaostaju pet bodova, a iza sebe imaju loš niz rezultata.

Ekipu danas čine turski fudbaleri, većinom domaći iz Burse, neki su čak i na amaterskom ugovoru. Bivši prvak Turske proživljava najteže trenutke od osnivanja, a osnovani su 1963. godine.

Pored pomenute titule 2010. godine, Bursaspor u vitrinama ima i osvojen Kup Turske 1986, a najveći evropski iskorak ostvarili su 1975. kada su stigli do četvrtfinala Kupa pobednika Kupova gde su zaustavljeni od kijevskog Dinama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati