Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

28. 01. 2024. 16:15 0

Nova pobeda Partizana na Kipru, debi Ovusua i Goha

Posle ubedljivih pobeda nad ekipom Mladosti iz Lučana (4:0) i kiparske Aja Nape (4:0), Partizan je ove nedelje imao treću proveru na pripremama u Larnaki. Rival crno-belima je bio bugarski Botev, a "parni valjak" je upisao i treću pobedu, ovoga puta rezultatom 1:0.

Trener Igor Duljaj za ovaj meč nije mogao da računa na lakše povređene Ksandera Severinu (bol u vratu) i Nemanju Nikolića (manji problem sa kolenom), dok su za mladog štopera Nikolu Miličića pripreme već završene, jer se zbog povrede meniskusa već vratio u Beograd.

Istovremeno, za crno-bele su debitovala dva najnovija pojačanja - Leonard Ovusu na poziciji zadnjeg veznog i krilni napadač Jung-džun Goh.

Ovusu je bio u startnoj postavi, Goh je zaigrao u drugom poluvremenu i obojica su ostavila povoljan utisak.

Čak je Ovusu upisao i prvu asistenciju u dresu Partizana, i to u 23. minutu meča, kada je kroz sredinu lepo proigrao Saldanju, a najbolji strelac crno-belih je pobegao svom čuvaru i u situaciji jedan na jedan rutinski savladao protivničkog golmana - 1:0.

Pre tog pogotka, Partizanu su u prvih 20 minuta poništena još tri gola zbog diskutabilnih ofsajda.

Partizan je dominirao do vodećeg gola, ali je bugarski tim zatim zaigrao ambicioznije, konkretnije, pa u Botevu mogu da žale za nekoliko propuštenih prilika.

Prvu veliku priliku u nastavku meča imao je Gajas Zahid koji je u 57. minutu odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je prečka spasila protivnilku ekipu u toj situaciji.

Četiri minuta kasnije, najnovije pojačanje Partizana, Korejac Goh odlično je izveo korner sa desne strane, Kastiljo je bio najviši u skoku, ali njegov udarac je bio zamalo neprecizan.

Minut kasnije prilika i za Baždara posle dodavanja sa leve strane, šutirao je iz prve po zemlji, ali lopta završava pored leve stative. Već u narednom napadu nova prilika za Baždara, ovoga puta sa petnaestak metara, iskosa sa leve strane, ali opet je zamalo bio neprecizan.

U 65. minutu opasan napad Boteva i odličan udarac sa 13-14 metara, ali lopta je prohujala iznad prečke Jovanovićevog gola.

Druga postava Partizana nije delovala previše opasno po gol rivala, kao da su se crno-beli zadovoljili minimalnom prednošću, a na drugoj strani je u 90. minutu odličan pokušaj imao i Genov sa dvadesetak metara, kada je lopta završila tik pored leve stative Jovanovićevog gola.

Partizanov sastav u prvom poluvremenu: A. Jovanović, Marković, De Medina, Antić, Stojković, Ovusu, Natho, Zahid, Trifunović, Kalulu, Saldanja

Drugo poluvreme: A. Jovanović, Stjepanović, Kastiljo, Filipović, Šćekić, Jevremović, Goh, Saničanin, Šehović, Baždar, D. Jovanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati